Δελτιό Τύπου απο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Εργάνη

Ημ/νία Ανάρτησης: 25 Σεπτεμβρίου, 2012
Δελτιό Τύπου απο την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Κέντρο Εργάνη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φλώρινα,  18 Σεπτεμβρίου 2012
Το Κέντρο Εργάνη και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υλοποιούν το  Σχέδιο Δράσης με τίτλο «WIN – WIN: Γυναίκες σε Δίκτυο, για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα, που στοχεύει στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και την ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής  Ελλάδας  – ΦΥΡΟΜ  μέσα από την αύξηση των ποσοστών της γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας. Οι  περιοχές παρέμβασης του έργου είναι: Φλώρινα, Πέλλα, Resen, Bitola, Κrusevo και Demir Hisar.
Η Εναρκτήρια Εκδήλωση υλοποίησης του έργου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 18.00 στη Φλώρινα, στην αίθουσα Συνεδριάσεων, στον ημιώροφο του Διοικητηρίου.
Στην εκδήλωση θα ενημερωθούν αναλυτικά οι ενδιαφερόμενες για τις δράσεις του Έργου και για τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτές: να πληροφορηθούν για ευκαιρίες απασχόλησης ή χρηματοδότησης, καθώς και να συμμετάσχουν σε δράσεις συμβουλευτικής, mentoring, κατάρτισης και δικτύωσης. Η παροχή αυτών των υπηρεσιών θα γίνει μέσα από μια κινητή μονάδα, που θα λειτουργήσει σε Φλώρινα και Πέλλα.
Δικαίωμα ένταξης στο Έργο έχουν όσες γυναίκες είναι άνεργες, εργαζόμενες, επιχειρηματίες, μέλη γυναικείων συνεταιρισμών, γυναίκες που ζουν σε αγροτικές, ημι-αγροτικές περιοχές ή μικρά αστικά κέντρα και αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με την αγορά εργασίας.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και  τις συμμετέχουσες χώρες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA «Ελλάδα- ΦΥΡΟΜ 2007-2013. Η  περίοδος υλοποίησής του θα διαρκέσει έως τον Ιούλιο 2013. Οι εταίροι που συνεργάζονται και από τις δύο χώρες για την υλοποίηση του έργου είναι: το Κέντρο Εργάνη, συντονιστής φορέας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος του Resen και οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί ZUR και ZRAT.
——————————————————————————————————————————————
Για την ένταξή σας στο Σχέδιο Δράσης ή  για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Κέντρο Εργάνη στο τηλέφωνο:  2310 621166 ή στο email: ergani@ergani.gr