Δεν έχουν ούτε νερό για να πιουν οι κάτοικοι της Κέλλης-Ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη

antoniadhs vouliΔεν έχουν ούτε νερό για να πιουν οι κάτοικοι της Κέλλης-Ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη

Η Ερώτηση που ακολουθεί έλαβε αρ. πρωτ. 2980-30/1/2017 από το αρμόδιο τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση της κοινότητας Κέλλης Δήμου Αμυνταίου νομού Φλώρινας
Κύριε Υπουργέ,
Η κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμυνταίου νομού Φλώρινας, εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υδροδότησης. Ο φετινός χειμώνας, ο οποίος ακόμα συνεχίζεται και είναι ένας από τους πιο σκληρούς των τελευταίων δεκαετιών, επιδείνωσε το πρόβλημα, καταστρέφοντας το δίκτυο υδροδότησης και στερώντας πλήρως αυτό το αγαθό από τους κατοίκους της περιοχής. Δεν υπάρχει πλέον όχι μόνο πόσιμο νερό για τους κατοίκους, αλλά ούτε νερό για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων. Οι ανάγκες της περιοχής εξυπηρετούνται από υδροφόρες και βυτία που παρέχουν ο στρατός και η πυροσβεστική τα οποία όμως αποτελούν ημίμετρα και δεν επαρκούν. Αξίζει να σημειωθεί πως οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να μεταφέρουν νερό με τα χέρια σε απόσταση δύο χιλιομέτρων προκειμένου να ποτίσουν τα κοπάδια τους.
Η κοινότητα Κέλλης υδροδοτείται από πηγές που βρίσκονται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τον οικισμό. Το 2015, αντικαταστάθηκαν τα 11 από τα 12 χιλιόμετρα και εξαιτίας ενός χιλιομέτρου παλαιού δικτύου, ταλαιπωρείται ένας ολόκληρος οικισμός. Τον αγώνα για την επίλυση του προβλήματος δίνει μόνος του χωρίς καμία βοήθεια, ο πρόεδρος της κοινότητας Κέλλης κ. Θανάσης Τάσκας.
Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας πως η κοινότητα Κέλλης έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πολυτέκνων πανελληνίως και ο πληθυσμός της αποτελείται στη συντριπτική του πλειοψηφία από νέους ανθρώπους που πρωταρχικό μέλημα της πολιτείας θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση τέτοιων συνθηκών διαβίωσης ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους και να μην οδηγηθεί σε ερήμωση όπως συμβαίνει με πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Για την πολυτεκνία αυτή τιμήθηκε το 2013 από την Ακαδημία Αθηνών.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεστε να αποδεσμεύσετε άμεσα κονδύλια που προορίζονται για έκτακτες φυσικές καταστροφές, προκειμένου να δώσετε λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της κοινότητας Κέλης;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Pin It

Αφήστε μια απάντηση