Δέσμευση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για την ορθή ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στα δασαρχεία του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Δέσμευση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για την ορθή ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στα δασαρχεία του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε χθες 7 Ιανουαρίου 2018 στα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, σύσκεψη σχετικά με το ασφαλιστικό καθεστώς των δασεργατών και των λοιπών ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί μέσω του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας, με τη ΓΣΕΕ και με τους επικεφαλής των Εργατικών Κέντρων Ναυπάκτου, Καστοριάς και Κατερίνης ζήτησαν από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ οι συγκεκριμένοι δασεργάτες και χειριστές, να ασφαλίζονται με βάση την ειδικότητά τους και όχι ως ανειδίκευτοι εργάτες όπως συμβαίνει έως σήμερα. Η Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης δεσμεύθηκε ότι θα δώσει άμεση λύση στο θέμα, το οποίο αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που ενώ καθημερινώς προχωρούν σε εργασίες καθαρισμού δασικών εκτάσεων, κλάδευσης δέντρων, υλοτομήσεις κ.λ.π, δεν ασφαλίζονται ως δασεργάτες και χειριστές, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Το Εργατικό Κέντρο θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα, έως ότου η σημερινή δέσμευση γίνει πράξη.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση