Δήμος Εορδαίας από τις κινητοποιήσεις για το Μποδοσάκειο νοσοκομείο

Ημ/νία Ανάρτησης: 5 Σεπτεμβρίου, 2011
mpodosakeio-kinitopoihseis
Ο Δήμος Εορδαίας ευχαριστεί τους συμμετέχοντες στην παλλαϊκή συνάντηση που έγινε την Δευτέρα το πρωί στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ για την στήριξη του Μποδοσάκειου νοσοκομείου. Ο αγώνας συνεχίζεται το πρωί της Τρίτης 6-9-2011 στον κόμβο των Κοίλων στις 8.00 π.μ. Η ισχυρή ενωμένη φωνή της Εκκλησίας, του Δήμου, των φορέων των πολιτών θα φωνάξει για άλλη μια φορά ότι «το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας είναι το στήριγμα των πολιτών ευρύτερα και δεν θα επιτραπεί η υποβάθμιση του με την μείωση των κλινών».
Εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο διαλόγου και επιχειρημάτων και ήρθε η ώρα του αγώνα. Θα είμαστε παρόντες για τον αγώνα που χρωστάμε στα παιδιά μας και στο μέλλον της περιοχής.
mpodosakeio1
Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο:
είναι το μεγαλύτερο της Δυτικής Μακεδονίας σε κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές.
Εξυπηρετεί το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών σε ετήσια βάση με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα, στον τρίτο μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο της Δυτικής Ελλάδας.
Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι επεκτάσεις και η συμπλήρωση των κτιριακών του υποδομών και έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή τους.
Έχει τον οργανισμό με τις περισσότερες κλίνες και είναι το μεγαλύτερο σε κλινικές, γιατρούς και προσωπικό.
Έχει υποστεί τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κλινών, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Υγείας.
Παρά τη δέσμευση του υπουργού για επανεξέταση του θέματος και αποκατάσταση της αδικίας, διαπιστώνουμε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Αποδεχόμαστε τη μείωση στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, αλλά με τα ίδια κριτήρια και τηρώντας την ισονομία για όλα τα νοσοκομεία της χώρας
Ζητούμε ο 2ος μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Μακεδονίας να έχει τη δική του διοίκηση και έδρα διοικητή, προκειμένου να είναι δυνατή η απρόσκοπτη οργάνωση και λειτουργία του νοσοκομείου.