Δήμος Φλώρινας Πρόσκληση στη Σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας

Ημ/νία Ανάρτησης: 31 Μαρτίου, 2012

pyrkagia-2

Tην  Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και ώρα 10:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας, Νέο Πάρκο Φλώρινας) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Λήψη Μέτρων Πολιτικής Προστασίας για Αντιμετώπιση Δασικών Πυρκαγιών».

Στη Συνεδρίαση θα τεθούν οι προτάσεις της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Επιπλέον θα εξεταστούν θέματα σχετικά με:

Την υλοποίηση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες.

Την ετοιμότητα του δυναμικού και των μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών.

Το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο της διαχείρισης των συνεπειών  που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές με ειδική αναφορά στην υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών κατ’ εφαρμογή του άρθρου 18 του Ν. 3613/2007 (ΦΕΚ 263/Α’/2007).

Τα μέτρα ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.