ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ

Ημ/νία Ανάρτησης: 27 Ιουλίου, 2011

Σε νέες κατασχέσεις και καταστροφή λαθραίων προϊόντων που διέθεταν στα «σεντόνια» τους, παράνομοι μικροπωλητές στο κέντρο της πόλης, προχώρησε μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους η δημοτική αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο της εκστρατείας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την πάταξη του παραεμπορίου.
Συγκεκριμένα, μεικτό κλιμάκιο ανδρών της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. (ΥΜΕΤ)  διενήργησε σήμερα (Τετάρτη) 27 Ιουλίου, στις 07.30, αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις οδούς Καρμπολά και Τοσίτσα (περιοχή Ρωμαϊκής Αγοράς) και στην πλατεία Αριστοτέλους (άγαλμα Βενιζέλου). Συνολικά έγιναν πενήντα (50) κατασχέσεις σε βάρος παράνομων μικροπωλητών, βεβαιώθηκαν πέντε (5) πράξεις βεβαίωσης παράβασης  υπαιθρίου εμπορίου  και έγιναν τρεις (3) προσαγωγές αλλοδαπών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους και των αδειών παραμονής τους.
Τα κατασχεθέντα προϊόντα καταστράφηκαν άμεσα και επί τόπου με τη συνδρομή απορριμματοφόρου οχήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
«Οι έλεγχοι οι οποίοι έγιναν σήμερα, όπως και οι προηγούμενοι και αυτοί που θα ακολουθήσουν, έχουν ως ζητούμενο, την αποκατάσταση της εικόνας σε γειτονιές του ιστορικού κέντρου και σε άλλες περιοχές της πόλης μας, οι οποίες δυστυχώς  αλώνονται και αλλοιώνονται από την εμφάνιση παραβατικών συμπεριφορών», ανέφερε η επικεφαλής της επιχείρησης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, Καλυψώ Γούλα.
Οι εξορμήσεις του Δήμου για την πάταξη του παραεμπορίου, έχουν στόχο την προστασία της αγοράς από τα προβλήματα που προκαλεί η παράνομη δραστηριότητα των «σεντονιών», τον περιορισμό του αθέμιτου ανταγωνισμού αλλά και την βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube