Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου όλων των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Φλώρινας

Η Ένωση Φιλολόγων Ν. Φλώρινας, σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας, πραγματοποιεί φέτος τον 3ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας για τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου όλων των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Φλώρινας, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 10:30 και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Τη διαδικασία μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, καθηγητές, μαθητές και όσοι το επιθυμούν.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 44 μαθητές από διάφορα Γυμνάσια της Π.Ε. της Φλώρινας. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν θα διαγωνιστούν προφορικά στην ορθογραφία, την ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, οι οποίες επιλέγονται με κλήρωση από τράπεζα λέξεων από τον ίδιο τον διαγωνιζόμενο. Οι λέξεις έχουν επιλεγεί από όλα τα σχολικά βιβλία των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Οι απαντήσεις θα δίνονται σε ορισμένο χρόνο προφορικά και με αναγραφή της λέξης στον πίνακα. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τρία επίπεδα δυσκολίας.

Για την ανάδειξη των τριών νικητών θα συνυπολογιστεί η βαθμολογία όλων των επιπέδων. Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών της ΕΦΦ.

Οι τρείς πρώτοι που θα επιτύχουν στις δοκιμασίες όλων των επιπέδων και θα λάβουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα λάβουν δώρα- έπαθλα από τον χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας, ενώ όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν αναμνηστικό συμμετοχής. Οι δέκα πρώτοι θα συμμετάσχουν στον 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας που θα διεξαχθεί στην Κοζάνη στις 7 Απριλίου 2019.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη για την ενθάρρυνση και την επιβράβευση των διαγωνιζομένων.

Ως Ε.Φ.Φ. οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνεργάστηκαν και βοήθησαν στη διοργάνωση αυτού του διαγωνισμού. Ειδικότερα, ευχαριστούμε για τη βοήθειά του τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα πρέπει να απευθύνουμε στον Δήμο Φλώρινας, τη Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε. – Κλάδο Α.Η.Σ. Μελίτης και την Μ.Ε.Τ.Ε. Α.Ε. για τη σημαντική οικονομική τους βοήθεια, χωρίς την οποία δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση του διαγωνισμού.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση