Διάκριση της Φλωρινιώτικης μαθητικής ομάδας Coconut Robotics στον διαγωνισμό διαστημικής Cansat in Greece 2023

Ημ/νία Ανάρτησης: 2 Μαΐου, 2023

Διάκριση της Φλωρινιώτικης μαθητικής ομάδας Coconut Robotics στον διαγωνισμό διαστημικής Cansat in Greece 2023

Η ομάδα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece 2023 με το έργο της VRSat και διακρίθηκε με το βραβείο “Most Professional Team”. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία την οποία θα επαναλάβουμε!

Από τις 20 ομάδες που αρχικά πέρασαν από την πρώτη φάση του διαγωνισμού, μόλις 7 κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πορεία τους και να συμμετάσχουν στην τελική φάση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το τετραήμερο 20-23 Απριλίου 2023. Ανάμεσα τους και εμείς!

Την Πέμπτη 20 Απριλίου μεταβήκαμε από το αεροδρόμιο κατευθείαν στους χώρους του ΕΚΠΑ που πραγματοποιήθηκαν οι τελικές ρυθμίσεις και διορθώσεις των δορυφόρων όλων των ομάδων. Ήταν μια πυρετώδης διαδικασία που διήρκησε μέχρι το βράδυ. Στο τέλος όλοι οι δορυφόροι πέρασαν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο και τέθηκαν σε καραντίνα από τους διοργανωτές για την επόμενη ημέρα. Παράλληλα όλες οι ομάδες πραγματοποίησαν τις αρχικές παρουσιάσεις τους με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Το Σάββατο 22 Απριλίου μεταβήκαμε και πάλι στους χώρους του ΕΚΠΑ για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα που κατέγραψε ο δορυφόρος, να δοκιμάσουμε το σύστημα VR και να ετοιμάσουμε την τελική μας παρουσίαση. Εκεί προέκυψε και η συνεργασία μας με την ομάδα V-SPACE, η οποία μας παραχώρησε τα δικά της δεδομένα ώστε να αναπαραστήσουμε και την δική τους πορεία στο εικονικό περιβάλλον VR που έχουμε αναπτύξει. Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά και τους υπεύθυνους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν!

Αφού ολοκληρώσαμε παρουσιάσεις και σύστημα VR παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για την ψυχική υγεία που διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού για όλες τις ομάδες.

 

TAGGED: Εκπαίδευση, Φλώρινα,