Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: Εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο στις 9 Μαΐου

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: εναρκτήρια εκδήλωση στο Στρασβούργο στις 9 Μαΐου

Η εναρκτήρια εκδήλωση της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Ημέρα της Ευρώπης, Κυριακή 9 Μαΐου.

Πότε: Κυριακή 9 Μαΐου, 15.00 – 16.30 (ώρες Ελλάδας)

Πού: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μιάμιση ώρα. Περιλαμβάνει ομιλίες των προέδρων Sassoli και von der Leyen και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Costa, οι οποίοι εκπροσωπούν τους θεσμούς της ΕΕ, χαιρετισμό του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron, καθώς και σύντομες παρεμβάσεις από τους συμπροέδρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διάσκεψης. Θα υπάρξει επίσης συμμετοχή των πολιτών -ατομικά ή μέσω οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών- μέσω βίντεο, όπως και μουσικά μέρη από τον βιολιστή Renaud Capuçon και το κουαρτέτο Karski, αλλά και συνδέσεις με εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης στα κράτη μέλη.

Στην αίθουσα της ολομέλειας του ΕΚ θα παρευρίσκονται 27 φοιτητές από όλα τα κράτη μέλη οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus, ενώ περίπου 300 πολίτες που έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την εκδήλωση εξ αποστάσεως θα είναι παρόντες μέσω μεγάλων τηλεοπτικών οθονών.
Οι Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν επίσης μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Το τελικό πρόγραμμα της εναρκτήριας εκδήλωσης:

Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης – Πρόγραμμα Εναρκτήριας Εκδήλωσης

Pin It

Αφήστε μια απάντηση