Διαβούλευση για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων στην ΠΕ Καστοριάς

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Οκτωβρίου, 2011

 

kalathi-kastoria-2kalathi-kastoria-1

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου  στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ανοικτή συνάντηση εργασίας  με θέμα «Διαβούλευση για το καλάθι των αγροτικών προϊόντων».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Σαββόπουλος ο Δήμαρχος Ορεστίδος και Πρόεδρος της Αγρόκα, Αντιδήμαρχοι Καστοριάς και Νεστορίου, ο Δ/ντης της ΑΝΚΑΣ και της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος της ΓΕΟΚ, εκπρόσωποι της ΑΝΚΟ και εκπρόσωποι παραγωγικών μονάδων, όπου είχαν την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και πληροφοριών ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το καλάθι Δυτικής Μακεδονίας.

Η διαβούλευση έγινε με πρωτοβουλία του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος κ. Πασχάλη Χαρούμενo,  και αναμένεται να ολοκληρωθεί με ανάλογη συνάντηση στην Κοζάνη, ενώ προηγήθηκε σε Γρεβενά και Φλώρινα.

Η ανοικτή διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 30 Οκτωβρίου 2011.  Τα αποτελέσματα της αφού συγκεντρωθούν, θα επεξεργαστούν από την ομάδα εργασίας  που έχει οριστεί και  με μορφή εισήγησης θα ψηφιστούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στη συνέχεια η απόφαση του Περιφερειακού  Συμβουλίου θα αποτελέσει το επιχειρησιακό σχέδιο που θα αποσταλεί  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.