Δήλωση συμμετοχής στα ΔΩΡΕΑΝ εργαστήρια για την Ευρωπαϊκή Γωνιά των παιδιών

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Οκτωβρίου, 2022

Το Σχέδιο «Η Ευρωπαϊκή Γωνιά των παιδιών» είναι ένα Έργο Αλληλεγγύης, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και φορέα υποστήριξης το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).

Το Σχέδιο “Η ευρωπαϊκή γωνιά των παιδιών” αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σχέδιο που έχει ως στόχο να εξοικειώσει παιδιά ηλικίας 7-12 ετών,  με την έννοια και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της δημιουργικής απασχόλησης και της ανάπτυξης των προσωπικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, αξιοποιώντας το επίσημο εκπαιδευτικό υλικό της ΕΕ και εκδόσεις όπως: Η Ευρώπη κι Εσύ, Πάμε να εξερευνήσουμε την Ευρώπη, Ζωγραφίζω την Ευρώπη, 52 βήματα για πιο πράσινη πόλη κλπ. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο του σχεδίου είναι η διατομεακή συνεργασία μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα (κάθε Σάββατο) και θα έχουν διάρκεια 1,5 ώρα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων/ουσών δεν θα ξεπερνάει τα 12 άτομα και θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη μην εξάπλωση της COVID-19.  Υπεύθυνοι του εργαστηρίου είναι η Επιστημονική Συνεργάτης του ED Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνου Ελένη, ο Παιδαγωγός, Δημητρίου Ευάγγελος και η Νηπιαγωγός, Χατζή Ιωάννα.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα εν λόγω εργαστήρια ΕΔΩ ή στον παρακάτω σύνδεσμο:

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, με προϋπόθεση ο ενδιαφερόμενος/η να γίνει μέλος στην Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας. Τα βήματα εγγραφής μέλους στην Ε.ΚΑΤ.Ο Φλώρινας βρίσκονται ΕΔΩ.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα (7ης Νοεμβρίου 9). Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ: 2385-101446, email: info@europedirect-oenef.eu.

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube
TAGGED: Φλώρινα,