Δήλωση της Διαμάντως Κρητικού, μετά την εκλογή της στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο πενταμελές προεδρείο της ΕΘΕΑΣ

Δήλωση της Διαμάντως Κρητικού, μετά την εκλογή της στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο πενταμελές προεδρείο της ΕΘΕΑΣ

Η σημερινή μέρα, είναι από τις σημαντικότερες στην ιστορία του συνεταιριστικού κινήματος, ίσως η πιο σημαντική από την ίδρυση της ΠΑΣΕΓΕΣ το 1933. Μετά από 10 χρόνια απουσίας εκπροσώπησης των παραγωγών όλης της χώρας, των αγροτικών επιχειρήσεων, και των συνεταιριστικών οργανώσεων, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό, ήρθε η στιγμή της πρώτης Γενικής Συνέλευσης, αλλά και της πρώτης Εκλογικής διαδικασίας, ώστε να μπορεί να εκπροσωπείται ο Αγροτικός τομέας της χώρας μας, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η 10ετής απουσία εκπροσώπησης, έχει φέρει στρεβλώσεις και αδικίες σε πάρα πολλά νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, από διάφορα Υπουργεία, που αφορούν τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους αλλά και τους συνεταιρισμούς. Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, από αύριο κιόλας, έχει πάρα πολύ δουλειά, για να διορθωθούν οι αδικίες των προηγούμενων ετών, αλλά και για να σχεδιάσει μέσα από γενικές συνελεύσεις των μελών, το αύριο για την ελληνική αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η συμμετοχή της ΕΘΕΑΣ στους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και σε όλους τους οργανισμούς, που αφορούν το Υπουργείο Γεωργίας, όπως και στις Βρυξέλες, εκεί που συζητείται, και διαμορφώνεται, η κάθε προγραμματική περίοδος της γεωργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τέλος, ευχαρίστησε τους αντιπροσώπους και τους συνεταιρισμούς της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και όλης της χώρας, για την καθολική τους στήριξη για την εκλογή της.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση