Δήλωση του Στυλιανού Δεμερτζίδη σχετικά με την ανεξαρτητοποίησή του

  Συνδημότισσες και συνδημότες,

πολλοί από εσάς θα έχετε διαβάσει την ανάρτηση του κυρίου Τρύφωνα Γρομπανόπουλου σχετικά με την ανεξαρτητοποίησή μου από τον συνδυασμό “Δύναμη Ανανέωσης”. Στην ανάρτηση αυτή ο γραφών θέλησε να ενημερώσει τους πολίτες της περιοχής για τις τελευταίες ενέργειές μου και κατ’ επέκταση για τα νέα δεδομένα του συνδυασμού.

Διαβάζοντας και ο ίδιος την εν λόγω ανάρτηση, θεώρησα πως, καθώς αναφέρεται καθαρά σε μένα, οφείλω να συμπληρώσω και εγώ κάποια γεγονότα προς πλήρη ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα. Παρακάτω, παρατίθενται ορισμένα γεγονότα, τα οποία συνέβαλαν στην απόφαση της ανεξαρτητοποίησής μου.

Όταν τελείωσε ο πρώτος γύρος των εκλογών, περνώντας αισίως στο δεύτερο γύρο οι συνδυασμοί  του κυρίου Θεοδωρίδη και του κυρίου Μπιτάκη, όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού “Δύναμη Ανανέωσης”, εκλεγμένοι και μη, συγκεντρωθήκαμε στο ξενοδοχείο ΑΤΕΡΟΝ, με σκοπό να αποφασίσουμε σχετικά με τις ενέργειές μας για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Πρώτος, λοιπόν, πήρα το λόγο και ενημέρωσα τους παρευρισκομένους πως προσωπικά στο γύρο της δεύτερης Κυριακής εντάσσομαι στο πλευρό του κυρίου Μπιτάκη, καθώς δήλωσα πως θα ήθελα και οι συνυποψήφιοί μου να πράξουν το ίδιο. Επίσης, αναφέρθηκα στο νέο εκλογικό νόμο, βάσει του οποίου όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, απαιτούνται συνεργασίες για το καλό του Δήμου και των δημοτών.

Κάτι που όπως δήλωσα σε εκείνη τη συνάντηση θα έπραττα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, με τη μόνη διαφορά πως αν εκλεγεί ο κύριος Θεοδωρίδης, σε περίπτωση που μου ανέθετε θέση ευθύνης δε θα τη δεχόμουν. Ενώ, σε περίπτωση εκλογής του κυρίου Μπιτάκη, ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ όποια θέση ευθύνης μου ανέθετε. Η πρότασή μου αυτή έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των παρευρισκομένων.

   Μετά τα αποτελέσματα και τη νίκη του κυρίου Μπιτάκη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κάλεσε τον κύριο Γρομπανόπουλο, γνωστοποιώντας στον τελευταίο τη θέληση και την επιθυμία του για συνεργασία των δύο συνδυασμών, βάζοντας στο τραπέζι όλα τα θέματα που χρήζουν βελτίωσης και λύσης, με φανερή προθυμία συναποφάσεων για τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου σε όλα τα επίπεδα.

Ο κύριος Γρομπανόπουλος του είπε πως θα έρθει σε επαφή με όλα τα στελέχη και θα του απαντήσει. Πέρασε ο καιρός και ο κύριος Γρομπανόπουλος, εν τέλει, δεν έδωσε κάποια απάντηση στον κύριο Μπιτάκη, παρά το γεγονός πως τα περισσότερα στελέχη του συνδυασμού συμφωνούσαν με τη συνεργασία.

Μετά το πέρας της ειδικής συνεδρίασης για την εκλογή προέδρου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής, ο κύριος Μπιτάκης κάλεσε στο γραφείο του τον κύριο Γρομπανόπουλο δηλώνοντάς του ξανά την επιθυμία συνεργασίας των δύο συνδυασμών, συμπληρώνοντας πως σε περίπτωση που δεν επιθυμεί και δε δέχεται τη συνεργασία, τουλάχιστον να υπογράψουν  τα τρία από τα πέντε εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού, δίνοντας έτσι την συγκατάθεσή τους στην επιθυμία του Δημάρχου, να αναλάβω εγώ τη θέση του Αντιδημάρχου.

Όταν στάλθηκε το πρακτικό στον κύριο  Γρομπανόπουλο, τα εκλεγμένα μέλη συγκεντρωθήκαμε στο γραφείο του στο Αμύνταιο για να συζητήσουμε επί του θέματος.

Στη συζήτηση αυτή το αίτημα καταψηφίστηκε από τα τρία μέλη (κος Γρομπανόπουλος, κος Σαπαρδάνης και κος Θεοδοσιάδης), ενώ υπερψηφίστηκε από τα άλλα δύο μέλη (κα Γυρίκη και εγώ).

Στο τέλος της συζήτησης  ευχαρίστησα τους συνυποψηφίους μου για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας, καθώς τους γνωστοποίησα την απόφασή μου να ανεξαρτητοποιηθώ και να δεχτώ τη θέση ευθύνης, την οποία μου προτείνει ο κύριος Δήμαρχος.

Στο σημείο αυτό ο κύριος Γρομπανόπουλος μου είπε -και παραθέτω αυτολεξεί τα λόγια του-  «Εγώ σε ευχαριστώ για όλα. Στο μέλλον και για τις επόμενες εκλογές η πόρτα του συνδυασμού θα είναι ανοιχτή για σένα». Εν ολίγοις, αυτά είναι τα γεγονότα τα οποία είχα να παραθέσω στο  άνωθεν κείμενο, τα οποία ελπίζω να αντανακλούν την πραγματικότητα της κατάστασης, καθώς και το σκεπτικό μου, αιτιολογώντας τις σχετικές ενέργειές μου.

 

  ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΩΤΑ

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση