Δράσεις του συλλόγου Εκπαιδευτικών Α θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στην απεργιακή κινητοποίηση

Δράσεις του συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στην απεργιακή κινητοποίηση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του, πραγματοποίησε χθες στις 12:30΄μ.μ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της πόλης μας, προκειμένου να διαδηλώσει την πλήρη αντίθεση του στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Εξέδωσε λοιπόν το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το οποίο δηλώνει την έντονη δυσαρέσκειά του για την αδιάλλακτη στάση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.

Το ψήφισμα διαμαρτυρίας επιδόθηκε στον βουλευτή Π.Ε Φλώρινας της Ν.Δ κ. Αντωνιάδη Ιωάννη, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φλώρινας κ. Κιοσέ Ιωάννη καθώς και στον Δ/ντή Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας κ. Σαββάκη Κίμωνα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

   Εκφράζουμε έντονα τη δυσαρέσκειά μας για την αδιάλλακτη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και ζητούμε την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Περιφρονεί  τον θεσμικό διάλογο  και ενεργεί ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων.

Ένα νομοσχέδιο που στοχεύει :

  • Στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο.
  • Στην αξιοποίηση της “εσωτερικής” και “εξωτερικής” αξιολόγησης.
  • Στη « σχολειοποίηση » και την αλλοίωση του χαρακτήρα του Νηπιαγωγείου.
  • Στην εισαγωγή των λεγόμενων «εργαστηρίων δεξιοτήτων».
  • Στην αδράνεια για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση των απαραίτητων υποστηρικτικών δομών του σχολείου για τη στελέχωσή τους με το αντίστοιχο προσωπικό.
  • Στο νέο πλαίσιο λειτουργίας των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Στην τιμωρητική διάταξη κατά των αναπληρωτών.
  • Στην εισαγωγή των υποχρεωτικών εσωτερικών κανονισμών λειτουργίας των σχολείων με τη συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων και την άμεση εμπλοκή της Τοπικής Διοίκησης που έρχεται ως επιστέγασμα στη λειτουργία ενός σχολείου υποχρηματοδοτούμενου.
  • Στην καθιέρωση νομικά της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μετροπολογία.

Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας έστω

και την τελευταία στιγμή να αλλάξει και να επαναδιατυπώσει, μετά από διάλογο, τις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου.

Να αποφύγει την περαιτέρω συρρίκνωση  του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων, τη συνέχιση μνημονιακών πολιτικών και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν επί σειρά δεκαετιών την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δυστυχώς με τέτοιου είδους μεθόδους και τακτικές, καθώς και με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, οδηγούμαστε σε λάθος κατεύθυνση.

 

Μεταρρυθμίσεις που έγιναν χωρίς διάλογο και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και χωρίς τη συμμετοχή τους, έχουν αποτύχει.

Εμείς ως εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για να κάνουμε την Παιδεία μας καλύτερη προς όφελος των μαθητών μας, να στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο γιατί το σχολείο είναι η δουλειά μας, είναι το σπίτι μας.

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ   ΜΙΧΑΛΗΣ            

 

  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΑΖΟΥ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ           

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση