«Δροσιά πολιτισμού» θα προσφέρει και φέτος μέσα στην «καρδιά του καλοκαιριού», ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας»

Ημ/νία Ανάρτησης: 9 Ιουλίου, 2012

lehovo-2011-10

Ανηφορίζοντας… στο Λέχοβο, για τον Προφήτη Ηλία

Εκδηλώσεις του  Συλλόγου Λεχοβιτών, 19, 20 και 21 Ιουλίου 

 lehovo-2011-8

«Δροσιά πολιτισμού» θα προσφέρει και φέτος μέσα στην «καρδιά του καλοκαιριού», ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», με το τριήμερο των καθιερωμένων ετήσιων πολιτιστικών του εκδηλώσεων, οι οποίες γίνονται με αφορμή τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία, στις 19-20 και 21 Ιουλίου, στο Λέχοβο.

Η εορτή του  Προφήτη Ηλία αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για τους κατοίκους και τον οικισμό του Λεχόβου, με ιδιαίτερο θρησκευτικό και πολιτισμικό χαρακτήρα και τιμάται κάθε χρόνο την ημέρα αυτή και το ομώνυμο εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στο χωριό, παρουσία πλήθους κόσμου και επισκεπτών.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει και φέτος ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Πέμπτη 19 Ιουλίου :

-Παρουσίαση  στις 9 το βράδυ, του νέου ιστορικού βιβλίου «Λέχοβο: Ιστορία, μνήμες, πολιτισμός, φυσική ομορφιά», από τον συντοπίτη ιστορικό Παναγιώτη Φίτζιο , προσφώνηση του Δημάρχου Αμυνταίου Μάκη  Ιωσηφίδη και στη συνέχεια Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στον  λόφο του Προφήτη Ηλία.

 

 lehovo-2011-11

 

Παρασκευή 20 Ιουλίου :

 

-Μετάβαση στις 9 το πρωί, πάνω στα άλογα , με το ιστορικό λάβαρο του Συλλόγου Λεχοβιτών στο λόφο του Προφήτη Ηλία και εκκλησιασμός.

-Στις 9 το βράδυ της ίδιας ημέρας, παραδοσιακό γλέντι -κάτω από τους αιωνόβιους πλάτανους- στην πλατεία του Λεχόβου και διασκέδαση μέχρι πρωίας, με την Φλαμπουριώτικη Κομπανία.

 

Σάββατο 21 Ιουλίου :

-Λαϊκή βραδιά με την Δέσποινα Χατζηνικολάου, τον Άρη  Αλβανό και όλο το επιτελείο τους, στο λόφο του Προφήτη Ηλία στο Λέχοβο, στις 10 μ.μ

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Φεστιβάλ,