Δύο νέα θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

Δύο νέα θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, τα οποία μεταφέρθηκαν χθες Τετάρτη το πρωί από την Καστοριά στην Πτολεμαΐδα. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Καστοριανών, οι οποίοι είναι συγγενείς του 90χρονου που είναι επιβεβαιωμένα θετικό κρούσμα, και μεταφέρθηκε επίσης από την Καστοριά.

Η συνέντευξη του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς Λ. Παπαδόπουλου και της ιατρού και περιφερειακής συμβούλου Δ. Κοζατσάνη.

Δ. Σαββόπουλος: Έλεγχος στην είσοδο της Αντιπεριφέρειας και εξυπηρέτηση στο ισόγειο. Δεν πρέπει να υπάρχει πανικός, αλλά αυστηρή τήρηση των κανόνων. Μπορεί να έγιναν λάθη, από εδω και πέρα όμως έχει σημασία τι θα γίνει.

Δ. Κοζατσάνη: Θέλω να καθησυχάσω τους πολίτες της Καστοριάς και να επιστήσω την προσοχή: Θέλουμε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες. Παρακαλώ να ενημερώνετε τους ηλικιωμένους, τι πρέπει να κάνουν. Αυτή τη στιγμή τη μάσκα πρέπει να τη φορούν όσοι ασθενούν, όχι όλοι. Αλλά, δεν αγκαλιαζόμαστε, όχι χειραψίες, εντατικό πλύσιμο χεριών.
Μην κρύβουν πληροφορίες όσοι πάνε στα Νοσοκομεία: Να λένε όλη την αλήθεια, δεν πρόκειται να διαρρεύσει καμία πληροφορία. Λέγοντας την αλήθεια και όλα τα στοιχεία, προστατεύουν τους εαυτούς τους, τους γύρω τους και το προσωπικό του νοσοκομείου. Ζητάμε τη βοήθεια σας για να λειτουργήσει το σύστημα σωστά.
Υπάρχει μπούλινγκ σε όσους ήρθαν από το εξωτερικό, είναι τεράστιο λάθος.
Στο Νοσοκομείο υπάρχει έλεγχος στην είσοδο για όλους. Κάποιος που έχει πυρετό να μένει σπίτι και να επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ. Το μικροβιολογικό και το αιματολογικό, έχουν μπει σε καραντίνα οι εργαζόμενοι. Είναι καλά και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Δ. Κοζατσάνη: Ζητήσαμε στήριξη από το κράτος και αναμένουμε ενίσχυση του Νοσοκομείου Καστοριάς. Η Καστοριά πρέπει να μπει σε προτεραιότητα στη χορήγηση αναλώσιμων (όπως τα αντισηπτικά και οι μάσκες). Επίσης να έρθει περισσότερο προσωπικό για να βοηθήσει
Ελέγχουμε όλο το προσωπικό, όσοι είναι καλά, θέλουν να εργαστούν, να βοηθήσουν την κατάσταση. Εάν κάποιος έχει προσβληθεί μπαίνει απευθείας σε καραντίνα. Προληπτικά σήμερα έλεγχος σε 3 ακόμα άτομα, εργαζόμενους.

Οι γουνοποιοί που επέστρεψαν από το Μιλάνο θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί από τους υπόλοιπους.

Υπάρχει επικίνδυνο bulling, προσοχή! Μη φτάσουμε στο σημείο, κάποιος που νομίζει ότι έχει συμπτώματα, να κρύβεται.
Θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, φοβόμαστε μην έρθουν όλοι μαζί.
Λ. Παπαδόπουλος: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του νοσοκομείου. τα πρώτα κρούσματα είναι ορφανά, θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Οι ιδιώτες γιατροί να συνεισφέρουν όταν τους ζητηθεί.

Το Μποδοσάκειο δεν αρκεί. Χρειάζονται περισσότερα νοσοκομεία αναφοράς.

Παρακαλώ τους γονείς να επιβλέπουν τα παιδιά, να μην κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, αλλιώς δεν έχει νόημα το κλείσιμο των σχολείων.

Η Καστοριά είναι στο κόκκινο, η αναλογία είναι μεγάλη σε αναλογία με τον πληθυσμό.
Υπάρχουν έξι τα κρούσματα στην Καστοριά, επιβεβαιωμένα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, Λ. Παπαδόπουλου. Οι δύο ασθενείς βρίσκονται στο Μποδοσάκειο και είναι συγγενείς του 90χρονου.
Δύο νέα θετικά κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, τα οποία μεταφέρθηκαν χθες Τετάρτη το πρωί από την Καστοριά στην Πτολεμαΐδα. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Καστοριανών, οι οποίοι είναι συγγενείς του 90χρονου που είναι επιβεβαιωμένα θετικό κρούσμα, και μεταφέρθηκε επίσης από την Καστοριά.

πηγή SENTRA

 

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση