Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Έφυγε σε ηλικία 76 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Ιουνίου, 2023

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Φλωρινιώτης κατέληξε από ανακοπή. Η φίλη του Εύη Κρανιδέλη δημοσιοποίησε τη θλιβερή είδηση:

«40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς. Προχθές τον πήρα τηλέφωνο. Του λέω τι κάνεις πουλάκι μου; Μου λέει είμαι με οξυγόνο, δεν μπορώ να περπατήσω, θα πάω στη Θεσσαλονίκη σε ένα γιατρό. Και τώρα πέθανε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή. Καλή ανάσταση Γιάννη Φλωρινιώτη, ψυχή μου. Πειράζει που θα είσαι πάντα μεγάλη φίρμα;»

Γιάννης Φλωρινιώτης

Ο Γιάννης Αποστολίδης, ή Γιάννης Φλωρινιώτης όπως έγινε γνωστός, γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1947 στη Φλώρινα (Κάτω Κλεινές), ενώ ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών. Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71 έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά και όπου εμφανίζεται έχει τεράστια επιτυχία.

Στη δισκογραφία κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ «Τώρα Θέλω Τώρα», που αμέσως γίνεται χρυσό. Το τελευταίο διάστημα είχε τραγουδήσει την αγαπημένη του Φλώρινα στον παραδοσιακό της ήχο.

TAGGED: Ελληνικό τραγούδι, Φλώρινα,