Εγκαινιάστηκε ο νέος Συνοριακός Σταθμός Νίκης από τον Υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά

Ημ/νία Ανάρτησης: 9 Μαρτίου, 2011

teloneio_nikhs

Τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του Συνοριακού Σταθμού Τελωνείου Νίκης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας εγκαινίασε  ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς το μεσημέρι της Τετάρτης  (9/3/2011) συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

teloneiokordela

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος και παρέστησαν ο Πρόξενος της πόλης Μοναστήρι της FYROM Μάρκος Τριπολιτάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, οι τοπικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και τελωνειακοί υπάλληλοι.

koyselas3118

Ο κ. Δημήτρης Κουσελάς κατά την ομιλία του υπογράμμισε πως «παρόλη τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και o εκσυγχρονισμός του συνόλου των υποδομών των τελωνείων της χώρας, παραμένει για μας προτεραιότητα, ενώ η δημιουργία τέτοιων υποδομών στην περιφέρεια και ειδικότερα στην ακριτική Ελλάδα είναι καταλυτικής σημασίας». Παράλληλα, τόνισε πως «για τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων, την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, οι έλεγχοι των φορτηγών οχημάτων και βυτιοφόρων που μεταφέρουν καύσιμα, τσιγάρα και αλκοολούχα τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από τη χώρα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

georgakopoyloy3114

Τη σημασία της νέας διόδου στη σύσφιξη των διμερών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη FYROM υπογράμμισε στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Δημήτρη Κουσελά γιατί όπως ανέφερε «με την επίσκεψη του στην περιοχή καταδεικνύει έμπρακτα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ακριτικού αυτού τόπου».

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κατέληξε η κα. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, αναμένει τις προτάσεις και τη συνεργασία των φορέων της περιοχής, ώστε να εδραιώσουμε περαιτέρω την επιμέρους διασυνοριακή συνεργασία, προσφέροντας τη δυνατότητα στις ντόπιες επιχειρήσεις να διεισδύσουν με επιτυχία στις βαλκανικές αγορές»

hliadhsteloneio.

Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης σε δηλώσεις του επεσήμανε την συνέχεια του Κράτους τονίζοντας «Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί δεν ξεχνώ πως με την επίσκεψή του εδώ ο κ. Παυλόπουλος έθεσε τις βάσεις για την κατασκευή του νέου Τελωνείο, γιατί ως Νομός, ως Ελλάδα το είχαμε ανάγκη. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε μία είσοδο χώρας Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτήν την άθλια κατάσταση. Από σήμερα μπορούμε να λέμε πως είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα. Ως δήμαρχος επί δώδεκα χρόνια της περιοχής στήριξα την προσπάθεια όλων των παραγόντων που εργάστηκαν για την αποπεράτωση αυτού του Τελωνείου, γιατί όλοι μαζί το φτιάξαμε. Να είναι καλορίζικο. Είναι για την Φλώρινα, είναι για την Ελλάδα μας, γιατί απ’ αυτό Τελωνείο περιμένουμε πολλά. Ευελπιστούμε στην αναβάθμιση και λειτουργία του οδικού άξονα 10 που συνδέει την χώρα μας με την Κεντρική Ευρώπη, επιπλέον η κάθετος προς την Εγνατία θα γίνει πραγματικότητα και θα δοθούν ευκαιρίες, που μέχρι τώρα στερούνται οι νέοι της Φλώρινας να παραμείνουν εδώ. Έχουμε υποχρέωση όσα ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας να τα κάνουμε πράξη».

.