Έκθεση «Κρασί & Τέχνη»- 14 έως 22 Μαΐου, στο Αμύνταιο

Το οροπέδιο του Αμυνταίου αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες αμπελουργικές ζώνες της Ελλάδας. Εδώ δραστηριοποιούνται σήμερα 9 οινοποιεία τα οποία παράγουν εξαιρετικής ποιότητας οίνων, με αμέτρητες διακρίσεις τόσο σε εγχώριους όσο και διεθνείς διαγωνισμούς. Δεδομένου ότι τα 9 οινοποιεία που προαναφέρθηκαν είναι μέλη της Εταιρίας Οικοτουρισμού Βιτσίου, διοργανώνουμε έναν ανοικτό εικαστικό διαγωνισμό για τους φοιτητές του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, όπου τα έργα τους προορίζονται για να αποτελέσουν θέμα συλλεκτικών ετικετών φιαλών κρασιού.
Τα έργα θα εκτεθούν για το κοινό στο οινοποιείο της Ε.Α.Σ. Αμυνταίου από το Σάββατο 14 Μαΐου έως την Κυριακή 22 Μαΐου, και ώρες 10:00-19:00 Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή & 09:00-17:00 τις καθημερινές. Παράλληλα με την γιορτή λήξης (22/05/11, στις 12:00) θα πραγματοποιηθεί βράβευση των 3ων καλύτερων έργων από τριμελή κριτική επιτροπή.
Το γεγονός συμπίπτει χρονικά με την καθιερωμένη επί σειρά ετών εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες» που διοργανώνει στις 14 και 15 Μαΐου 2011 η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ).  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι οινοπαραγωγοί «ανοίγουν τις πόρτες» για να υποδεχτούν το οινόφιλο κοινό στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και εκδηλώσεις.
Για πληροφορίες:
Εταιρία Οικοτουρισμού Βιτσίου
T: 23860 24333
Url: www.eovitsiou.gr

Pin It

Αφήστε μια απάντηση