Εκδήλωση παρουσίασης των πρώτων υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Αμυνταίου

 Την Κυριακή 31/03 έγινε στο Κοινοτικό κατάστημα Ξινού Νερού η εκδήλωση για την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Αμυνταίου.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του υποψηφίου περιφερειάρχη με τη Λαϊκή Συσπείρωησ, Θανάση Χαστά, ο οποίος απευθύνθηκε στον κόσμο και σημείωσε την ανάγκη για ένα «ισχυρό ΚΚΕ παντού,σε όλες τις κάλπες, στηρίζοντας τα Ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρειες αλλά και στις Ευρωεκλογές».

Στην ομιλία του ο Χαστάς Θανάσης αναφέρθηκε:

…Στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού σε όλες τις κάλπες των εκλογικών μαχών που έχουμε μπροστά μας. Ότι μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ μπορούμε να στείλουμε μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής που προωθείτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και ταυτίζετε στην στρατηγική της ΝΔ στο κύριο στο πως θα βγουν κερδισμένοι οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Ανέδειξε πως η στρατηγική της ΕΕ , που υλοποιείται από την σημερινή όπως και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ενιαία, και προωθείτε από την σημερινή κυβέρνηση τις τοπικές αρχές αλλά και την περιφερειακή αρχή πχ στο τομέα της ενέργειας συμφωνούν και προωθούν τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας με βάση και τον ανταγωνισμό που οξύνεται μεταξύ ΗΠΑ- Ρωσίας – Κίνας για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών, δρόμων μεταφοράς ενέργειας κοκ. Ανέφερε πως η περιφερειακή αρχή πλάι στην κυβέρνηση στήριξε και προώθησε την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τεράστιες συνέπειές απέναντι στα διακαιώματα των εργαζομένων στην ΔΕΗ αλλά και στην κατακόρυφη αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην λαϊκή κατανάλωση. Ξεσκέπασε πως η λεγόμενη μεταλιγνιτική περίοδος δίκαιη και ομαλή θα είναι μόνο για τους μονοπωλιακούς ομίλους αντίθετα για τους εργαζόμενους θα σημαίνει μόνο εξαθλίωση με αύξηση της ανεργίας, επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων κ.α

Για την συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε πως πως το μόνο γνήσιο πατριωτικό «όχι» και η μόνη γνήσια διεθνιστική στάση από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαών της περιοχής ήταν η εναντίωση του ΚΚΕ στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στα Βαλκάνια όσο με τον διαχρονικό αγώνα του όσο και με την καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Το «όχι» της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, των ΑΝΕΛ και των φασιστών της Χρυσής Αυγής έχει τον ίδιο παρονομαστή με το «ναι» της κυβέρνησης και των υπολοίπων. Αυτός ο παρονομαστής είναι ο ΝΑΤΟικός χαρακτήρας της συμφωνίας και οι σχεδιασμοί που αυτή υπηρετεί, με τους οποίους συμφωνούν όλοι τους.

Απέναντι στο κάλπικο δίπολο που στήνεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ περί προόδου από την μια και συντήρησης από την άλλη, η μόνη απάντηση στις αυταπάτες που καλλιεργούνται είναι η στήριξη και η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ είναι με την μεριά της συντήρησης, της πορείας σε ένα δρόμο ανάπτυξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου που θα επιτυγχάνεται από την συνεχή ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Μαζί ψήφισαν, στήριξαν και στηρίζουν τα μνημόνια, όλα τα αστικά κόμματα, αυτοί που πριν λίγα χρόνια παρουσιάζονταν ως αντιμνημονιακοί. Μόνο το ΚΚΕ στήριξε και πρωτοστάτησε στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας απέναντι στην ΕΕ, τα μνημόνια, συνολικά σε αυτήν την πολιτική.

Την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Αμυνταίου, Κυριάκος Ελευθεριάδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ομιλία του:

«…Οι εκλογές είναι μια πολιτική μάχη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα μέλη του ΚΚΕ τη δίνουμε πλάι πλάι με κόσμο που βρεθήκαμε μαζί στους καθημερινούς αγώνες, με κόσμο που σηκώνει την φωνή του για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τη δίνουμε δίπλα δίπλα μέσα από τη πλατφόρμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, ως μια ευρεία κοινωνική συμμαχία, και με το πλαίσιο πάλης που διαμορφώνουμε παραμάσχαλα…»

«…Οι άνθρωποι που έρχονται να συμπορευθούμε μαζί μέσα στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι αυτοί που κλείσανε τα αυτιά τους και γυρνάνε την πλάτη τους σε ψέμματα και αυταπάτες που τους πουλήσανε άλλες πολιτικές δυνάμεις, είναι αυτοί που δεν τους βολεύει πλέον η αγανάκτηση από τον καναπέ.
Με πρώτο τους ψέμα την δήθεν κάθοδό τους ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές, δήθεν χωρίς κομματικές ταυτότητες. Άνθρωποι που όχι μόνο μέλη κομμάτων είναι, όχι μόνο υποστηρίζονται από κόμματα αλλά έχουν στηρίξει και εφαρμόσει πολιτικές και μέτρα που είναι υπεύθυνα για τα καθημερινά προβλήματά μας. Είναι η σύμπραξή τους σε αυτές τις πολιτικές που τους φέρνει να συνεργάζονται σε συνδυασμούς παρέα όπως εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους καλύτερα.

Ντρέπονται να κοιτάξουν στα μάτια τον κόσμο και να του πουν ανοιχτά ότι τη ψήφο που θα τους δώσουν, θα πάνε αύριο να την καταθέσουν στο βωμό του κέρδους των λίγων και εκλεκτών, στο ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας, στα συμφέροντα των λίγων έναντι των δικών μας αναγκών.»
«…Εμείς θα είμαστε στην απέναντι πλευρά. Θα είμαστε απέναντι σε τέτοιες αποφάσεις και πολιτικές, από όπου και αν πηγάζουν και όπου κι αν έρχονται να εφαρμοστούν. Γι αυτό λέμε ότι θα είμαστε πραγματική Λαϊκή Αντιπολίτευση μέσα από τις εκλογικές μάχες αλλά και από την επόμενη μέρα μέσα στην καθημερινή πάλη.

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η μόνη εγγύηση για μια δημοτική αρχή που θα παλεύει με τον κόσμο δίπλα της όλα αυτά που έρχονται να του τσακίσουν τη ζωή…»
Τέτοιοι στόχοι θα είναι:

Η αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό, κόντρα στις πολιτικές τις ανταποδοτικότητας.

Μόνιμο προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και επαρκές σύμφωνα με τις ανάγκες του, με εργάτες με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με καμία παράδοση υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους και ιδιώτες που έρχονται να πλουτίσουν από τις ανάγκες και τον ιδρώτα μας.

Μείωση των δημοτικών τελών και φόρων για εργαζόμενους χαμηλόμισθους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και κυρίως για τις πιο ευαίσθητες ομάδες (άνεργους, ΑμΕΑ, πολύτεκνοι κτλ) καθώς και καμία κατάσχεση για χρέη στο Δήμο συμπολίτη μας που αδυνατεί να πληρώσει.

Στελέχωση του κέντρου υγείας με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων, καθώς και με βοηθητικό προσωπικό, ικανό στον αριθμό να καλύπτει τις πληθυσμιακές μας ανάγκες.

Στήριξη των αγροκτηνοτρόφων της περιοχής μας για μείωση του κόστους παραγωγής τους αλλά και μέσω απαραίτητων έργων υποδομής όπως αρδευτικά έργα, αγροτικούς δρόμους ασφαλείς κτλ

Κάλυψη όλως των σχολέιων με μόνιμο εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Τακτική δημοτική συγκοινωνία μεταξύ του Αμυνταίου και των δημοτικών διαμερισμάτων.

Μέτρα για αντί-σεισμική, αντί-πυρική, αντί-πλημμυρική προστασία σε όλο το δήμο.

Φίλες και φίλοι, δεν ερχόμαστε ως παντογνώστες, ούτε τα παραπάνω αποτελούν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, μέσα από συναντήσεις μας και περιοδείες να εμπλουτίζουμε τόσο τις γνώσεις μας για όσο και τους στόχους μας γύρο από τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι του Δήμου και της περιοχής για να σχεδιάζουμε την δράση μας για την διεκδίκησή τους.
Στην ερώτηση και το πραγματικό δίλημμα “Ανάπτυξη από ποιον και για ποιόν;” να απαντήσουμε: Ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες του κόσμου και του λαού, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του τόπου μας και της εποχής μας. Όχι ανάπτυξη για λίγους και εκλεκτούς που βάζει θηλιά στις δικές μας ανάγκες.

Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ανοιχτό σε όλους όσους έχουν την διάθεση να αγωνιστούν για όλα τα παραπάνω σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τις πολιτικές που τα γεννάνε και τους πολιτικούς που τις στηρίζουν και τις εφαρμόζουν. Είναι μια προσπάθεια να καλύψει με υποψήφιους όλη τη κοινωνική μορφολογία της περιοχής μας, με νέους, εργαζόμενους, αγρότες, φοιτητές, αυτοαπασχολούμενους, νοικοκυρές, νέες μητέρες, ανέργους και μετανάστες.
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι αμετακίνητοι στη πρώτη γραμμή του αγώνα και θα είναι εκεί και την επόμενη μέρα των εκλογών.

Τέτοιοι υποψήφιοι είναι:

Βογιατζή Μαρία – Μηχανολόγος Μηχ. – Αυτοαπασχολούμενη και πρώην υποψήφια δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Βογιατζής Τάσος – Φυσικός – Μεταπτυχιακός φοιτητής

Γκέλη Ερμιόνη – Εργαζόμενη συμβασιούχος νοσηλεύτρια στη “Βοήθεια στο σπίτι”

Γιάκας Γιάννης – Αγρότης

Δάφος Παντελής – Εργατοτεχνίτης στη ΔΕΗ

Ζέγας Γιώργος – Εργάτης

Κέρλοβας Γιάννης – Συνταξιούχος – Πρώην υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Κέρλοβα Νόπη – Αυτοαπασχολούμενη έμπορος

Κλήμης Πελοπίδας – Γυμναστής

Κόλιας Μιχάλης – Εργολαβικός εργάτης στη ΔΕΗ

Μανωλίδης Γιάννης – Συνταξιούχος

Μαρκοπούλου Δέσποινα – Εκπαιδευτικός

Μαυροπούλου Φωτεινή – Αυτοαπασχολούμενη Έμπορος

Μιχαηλίδης Ελευθέριος – Φοιτητής Πληροφορικής – Ιδιωτικός Υπάληλος

Μπάτσιος Σταύρος – Φοιτητής Μηχανολογίας

Νεβολιάνης Χρήστος – Κτηνοτρόφος

Παρλάνης Νίκος – Αυτοαπασχολούμενος

Παπάς Γεώργιος – Αυτοαπασχολούμενος

Παπάς Μιχάλης – Άνεργος

Ράντογλου Ρούλα – Συνταξιούχος

Παπαχρήστου Μαρία – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Στεργίου Θωμάς – Συνταξιούχος

Στεργίου Χρυσούλα – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Σωματάκη Άννα – Οικιακά

Τσαχειρίδου Ευδοξία – Εκπαιδευτικός

Χατζή Μαρία – Εικαστικός

Χατζητρύφωνος Ευδοξία – Εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Κοζάνης

Pin It

Αφήστε μια απάντηση