Εκδήλωση του Κέντρου Νεότητας «Άγιος Κήρυκος» με τίτλο: «Για την Πίστη και τη Λευτεριά, από το Καλλιμάρμαρο στην Πτολεμαΐδα»

Ημ/νία Ανάρτησης: 20 Οκτωβρίου, 2021

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, τηρουμένων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς της Covid19, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Κέντρου Νεότητας «Άγιος Κήρυκος» της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τίτλο: «Για την Πίστη και τη Λευτεριά, από το Καλλιμάρμαρο στην Πτολεμαΐδα».

Η επετειακή αυτή, εκδήλωση έγινε, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στα πλαίσια των εορτασμών των Ελευθερίων της Πτολεμαΐδας και έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Εορδαίας. Οι Παιδικές – Νεανικές Χορωδίες τους Κέντρου Νεότητας «Άγιος Κήρυκος» της Μητρόπολης μας και της Ιεράς Μητρόπολης Γρεβενών συνεργάστηκαν άψογα για την παρουσίαση του όλου αποτελέσματος. Σημαντική στην όλη διοργάνωση ήταν και η συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο πανοσ. Αρχιμ. Αυγουστίνος Αυξωνίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας. Ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Πτολεμαΐδας παραβρέθηκε η κ. Μαίρη Αντωνιάδου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κ. Ισαάκ Νικολαΐδης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας. Την ανάγνωση κειμένων σχετικών με τα τραγούδια ανέλαβε ο πανοσ. Αρχιμ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης, Εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας. Τον γενικό συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο πανοσ. Αρχιμ. Θεωνάς Αθανασιάδης, Υπ. Νεότητας και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολής μας.

Ιδιαιτέρως επιτυχημένη ήταν η εμφάνιση του σολίστ κ. Μανώλη Χατζημανώλη καθώς και και του μουσικού συνόλου των οργάνων. Ο κ. Δημήτρης Μπισίρης (ακορντεόν), ο κ. Γιάννης Βελισάρης (τύμπανα), ο κ. Παντελής Μόσχογλου (μπουζούκι), ο κ. Οδυσσέας Τάσιου (κιθάρα) και η κ. Μαρία Καλεμκερίδου (πιάνο). Καταλυτικός ήταν ο ρόλος της μαέστρου κ. Φωτεινής Γκιουλέκα.

 

Στο τέλος μοιράστηκε δωρεάν σε όλο τον κόσμο το εικονογράφημα (κόμικ) με την ζωή του Αγίου Κηρύκου. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολής μας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια πρακτικής άσκησης φοιτητών του. Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη έκδοση του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολής μας.

dig

Στην πόλη της Πτολεμαΐδας, οι συναντήσεις – πρόβες της χορωδίας πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή 12 – 1:30μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Εορδαίας είτε διαδικτυακά όταν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν στον σύνδεσμο: «https://us02web.zoom.us/j/3732993736?pwd=MDY1ZUI1UjljSkVoeHhCTHpINU85dz09#success» ή εναλλακτικά Meeting ID: 373 299 3736, Passcode: 034154. Η επόμενη συνάντηση – πρόβα της χορωδίας θα γίνει από κοντά την Κυριακή 24-10-2021 στις 12μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Εορδαίας. Η συμμετοχή στην χορωδία είναι δωρεάν.

 

Η εκδήλωση είναι αναρτημένη:

  1. Στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης – Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας – “ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, από το Καλλιμάρμαρο στην Πτολεμαΐδα” (imflorinas.gr).
  2. Στο Κανάλι του Κέντρου Νεότητας στο Youtube – «Κέντρο Νεότητας Ι. Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας» ή «https://youtu.be/IKgBd3FDNBU και
  3. Στο Facebook – «Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας» ή «https://www.facebook.com/imflorinas».
TAGGED: Ι.Μ. Φλώρινας, Πτολεμαΐδα,