Εκδόθηκε από το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας το βιβλίο με τις συμμετοχές των μαθητών στον Διαγωνισμό ποίησης και πεζού λόγου

Εκδόθηκε από το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας το βιβλίο με τις συμμετοχές των μαθητών στον Διαγωνισμό ποίησης και πεζού λόγου

Με πολλή χαρά το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας σε συνεργασία με το  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ»,  προβαίνει στο πρώτο του εκδοτικό εγχείρημα. Στην  εν λόγω έκδοση περιλαμβάνονται οι συμμετοχές των μαθητών στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης και Πεζού λόγου. Oι συμμετοχές των μαθητών στον διαγωνισμό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και απέδειξαν ότι οι έφηβοι συναισθάνονται την πραγματικότητα με τη δική τους ξεχωριστή διεισδυτική ματιά.

Από τις πενήντα συμμετοχές τρεις αξιολογήθηκαν από την επιτροπή ως εξαιρετικές (βραβεία) και δέκα ως οι καλύτερες των υπολοίπων (έπαινοι). Κρίναμε όμως ότι είναι καλό να δημοσιευθούν όλες οι συμμετοχές, για να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των μαθητών και να τους παροτρύνουμε να συμμετέχουν ενεργά πάντοτε σε κοινές δράσεις και συλλογικές προσπάθειες. Αξίζει να μάθουν από νωρίς ότι στη ζωή το κέρδος είναι το ταξίδι, η εμπειρία κι όχι τόσο «το φθάσιμον» και η «Ιθάκη».

Το σχέδιο του εξώφυλλου του βιβλίου είναι έργο της Σοφίας Λεωνίδου, φοιτήτριας δευτέρου έτους στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών  Πανεπιστημίου  Δυτικής Μακεδονίας,  απόφοιτη του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας. Ένα ασπρόμαυρο ζωγραφικό έργο που λειτουργεί σαν υπενθύμιση στις ψυχές των ανθρώπων για την ολοκληρωτική απελευθέρωση από τον φονικό ιό. Την ευχαριστούμε πολύ που μας χάρισε το έργο της.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό από την Τρίτη 8-6-2021 μπορούν να ζητούν από τη Διευθύντρια ή τον Διευθυντή του σχολείου τους, τη βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό και ένα βιβλίο, ενθύμιο από τη συμμετοχή τους, στη δράση του σχολείου μας.

Η διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Μακατσώρη Αγγελική

Pin It

Αφήστε μια απάντηση