Εκπαίδευση για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή στην Πυροσβεστική Σχολή Τσοτυλίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 15 Δεκεμβρίου, 2022

Στο Παράρτημα της Σχολής της Πυροσβεστικής παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ.Μαργαρίτης και η  Αντιπεριφερειάρχης Πράσινου Μετασχηματισμού, Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών η κ. Ευφροσύνη Ντιό, όπου ξεκίνησε επίσημα η εκπαίδευση  των 170 νέων δόκιμων της Πυροσβεστικής Σχολής στο Τσοτύλι του Δήμου Βοΐου, για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Καστοριάς, στο πλαίσιο του Προγράμματος Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή του Παραρτήματος της Πυροσβεστικής Σχολής Τσοτυλίου κ. Αλεξίου για την άψογη υποδοχή και το ΕΚΑΒ για την αγαστή συνεργασία και την στήριξη τέτοιων δράσεων, προασπίζοντας τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό συμφέρον.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να υλοποιήσει το «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» με τη διάθεση 120 απινιδωτών σε δημόσιους χώρους, όπου μέρος και της ανωτέρω πράξης είναι και η εκπαίδευση των πολιτών στην παροχή πρώτων βοηθειών και στη χρήση εξωτερικής συσκευής αυτόματης απινίδωσης- AED. Είναι ένα πρόγραμμα υψηλής χρησιμότητας για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ενεργοποιεί σ’ ένα κοινό project (πρότζεκτ) δημιουργικές δυνάμεις και φορείς της ΠΔΜ, με την επιτήρηση και τον συντονισμό του ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΤΣΟΤΥΛΙ,