Από Την Έκτακτη Συνεδρίαση Του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτ. Μακεδονίας

hliadis1Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτ. Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17-1-2011 και είχε δύο θέματα.

Το πρώτο θέμα, που αφορούσε άμεσα και την Π.Ε. Φλώρινας, τέθηκε προς συζήτηση το σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση για την μετεγκατάσταση των οικισμών Αγ. Αναργύρων, Φλώρινας και Ακρινής, Κοζάνης. Σχεδόν ομόφωνα το Π.Σ. Δυτ. Μακεδονίας τάχθηκε υπέρ της μετεγκατάστασης των δύο οικισμών, καθώς αποτελεί και πάγιο αίτημα των κατοίκων των δύο οικισμών που ζουν καθημερινά τις συνέπειες των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ. Το Π.Σ. διαφώνησε με τον τρόπο χρηματοδότησης του κόστους της μετεγκατάστασης και εισηγήθηκε το ποσοστό χρηματοδότησης από τον Ειδικό Αναπτυξιακό Πόρο να αποφασίζεται από το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς η διαχείριση του Ε.Α.Π. γίνεται από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και αποτελούν χρήματα απαραίτητα για την ανάπτυξη της.

Στο δεύτερο θέμα του Π.Σ. εκδόθηκε ψήφισμα για την τροπολογία του υπουργείου Υγείας που υποβαθμίζει νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη 20-1-2011, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα για την υλοποίηση του Διασυνοριακού προγράμματος IPA Cross – Border και εξετάσθηκαν προτάσεις προς ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση