Εναρκτήρια συνάντηση για τη δημιουργία Θεματικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή του Δισπηλιού Καστοριάς

Ημ/νία Ανάρτησης: 22 Νοεμβρίου, 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χθες Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, η εναρκτήρια συνάντηση ενημέρωσης θεσμικών και επαγγελματικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς, στη συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Καστοριάς, σχετικά με τη δημιουργία Θεματικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην περιοχή του Δισπηλιού, από την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ.

Αποτελεί το πρώτο βήμα στον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και την άνθιση της οικονομικής δραστηριότητας της Περιφέρειας η οποία έχει πληγεί από την απολιγνιτοποίηση, τις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες καθώς και την επιδημιολογική κρίση.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν τέσσερα Θεματικά Επιχειρηματικά Πάρκα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Δισπηλιό, Αναρράχη, Μερά και Μαυραναίοι τα οποία θα λειτουργούν βάσει των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, και παράλληλα θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής δραστηριότητας για τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: “Με τη δημιουργία Θεματικού Επιχειρηματικού Πάρκου θα εξασφαλίσουμε ένα φιλικό επενδυτικό περιβάλλον για τις επόμενες γενεές, προσαρμόζοντας την επιχειρηματικότητα, στις αρχές της βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας. Δεν ζητάμε εξουσιοδότηση αλλά να πάρουμε μαζί την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια μας. Να συμπορευτούμε.  Σας καλώ τον καθένα και την καθεμία στο τραπέζι των συζητήσεων επί ίσοις όροις. Δεν ζητάμε συναίνεση στην στασιμότητα. Ζητάμε συναίνεση στην προκοπή, την εξέλιξη, την ευημερία, την ανάπτυξη, την αυτάρκεια του τόπου μας. Συμμετέχουμε. Δημιουργούμε το δικό μας αύριο, σήμερα”.

Για την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ αποτελεί απαράβατη δέσμευση, η υλοποίηση των Θεματικών Επιχειρηματικών Πάρκων, μέσα από διαδικασίες διαφάνειας και δημόσιας διαβούλευσης, που θα συμπεριλαμβάνουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, και θα μοιραστούν το όραμα από κοινού για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας.

TAGGED: Καστοριά,