Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Τύπου στο Ζάππειο, για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Μαΐου, 2023

Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης,  όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, μεριμνά και για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, οργανώνοντας και θέτοντας σε λειτουργία Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο, για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ, που ενδιαφέρονται να καλύψουν το γεγονός, στους οποίους παρέχει και την απαραίτητη διαπίστευση.

ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 (2)

Το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο, θα είναι ανοιχτό για όλους τους διαπιστευμένους εκπροσώπους ΜΜΕ, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου, από τις 9 π.μ. του Σαββάτου, έως το πέρας της διαδικασίας, την Κυριακή το βράδυ.

Το Κέντρο Τύπου είναι εξοπλισμένο με ασύρματο δίκτυο υψηλής ταχύτητας, με ηλεκτρονικό, εκτυπωτικό και οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ενώ οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσω video wall ελληνικούς και ευρωπαϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Διατίθεται επίσης αίθουσα συνεντεύξεων, στην οποία μπορούν να προβούν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ οι πολιτικοί αρχηγοί που το επιθυμούν.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί μέριμνα για υπηρεσία διερμηνείας, προς διευκόλυνση των ξένων δημοσιογράφων, αλλά – για πρώτη φορά – και της ελληνικής νοηματικής γλώσσας στις ζωντανές καλύψεις.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 (1)Μεγάλος αριθμός εκπροσώπων ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διαπιστευτούν, ώστε να καλύψουν τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 από το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο.

Αιτήθηκαν διαπίστευσης συνολικά περίπου 340 δημοσιογράφοι, ανταποκριτές, φωτορεπόρτερ και μέλη συνεργείων τηλεοπτικών σταθμών.

Από αυτούς περίπου οι 150 εκπροσωπούν διεθνή ΜΜΕ, από 20 χώρες και έχουν έρθει στη χώρα μας ειδικά για την κάλυψη των εκλογών. Πρόκειται για ΜΜΕ από την Κύπρο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, τη Σλοβενία, τη Νορβηγία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Β. Μακεδονία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία την Κίνα, την Τουρκία, τη Ν. Αφρική, την Αίγυπτο, το Κατάρ και το Ιράκ.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Εκλογές 2023, Πολιτική,