Εγγραφές παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ Δήμου Φλώρινας, από 24/5/2023 έως 9/6/2023

Ημ/νία Ανάρτησης: 23 Μαΐου, 2023

Εγγραφές παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ Δήμου Φλώρινας, από 24/5/2023 έως 9/6/2023

Στόχος μας, αναφέρει η Δημοτική Αρχή, είναι να προσφέρουμε ποιοτικές παιδαγωγικές υπηρεσίες μελέτης σχολικών μαθημάτων και δημιουργικής απασχόλησης υψηλού επιπέδου σε όλα τα παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, οι οποίες θα παρέχονται από νέους και νέες παιδαγωγούς επιστήμονες της Φλώρινας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι η εγγραφή και η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ για 11 μήνες (Σεπτέμβριος 2023 – Ιούλιος 2024), ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι η μητέρα θα υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για voucher μέσω ΕΣΠΑ και θα πληροί τα κριτήρια* που τίθενται από το επιδοτούμενο πρόγραμμα.

* Τα κριτήρια που πρέπει να πληροί μία μητέρα για να είναι δικαιούχος voucher είναι συνοπτικά τα εξής:

  1. Η μητέρα θα πρέπει να είναι:

– ιδιωτική υπάλληλος ή

– αυτοαπασχολούμενη ή

– άνεργη (με ενεργή κάρτα ανεργίας) ή

– ασφαλισμένη στον πρωτογενή τομέα (“ΟΓΑ”).

  1. Αίτηση μπορεί να υποβληθεί για παιδιά γεννημένα από 1η Σεπτεμβρίου 2011 έως και 31 Δεκεμβρίου 2018.

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας στο 2385026474 εσωτ.4, να σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία και τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων που ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες.

Εκ της διευθύνσεως του ΝΠΔΔ

ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

και φέτος για τη σχολική χρονιά 2023-2024,σας θέλουμε αρωγούς στην προσπάθεια μας αυτή και να συνεχίσουμε την επιτυχή λειτουργία των ΚΔΑΠ με πλούσιες δραστηριότητες για όλα τα παιδιά, από 5-12 ετών.

Εμείς δείχνουμε το δρόμο- το παιδί τον ακολουθεί μόνο του!

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) τα παιδιά από την υποχρεωτική εκπαίδευση έως και 12 χρονών μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου, συγκεκριμένα 13:30 – 21:30, με οργανωμένες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως:

Πρόγραμμα καθημερινής μελέτης και σχολικής ετοιμότητας με σκοπό να καθοδηγήσουμε το παιδί ώστε να μάθει να κάνει μόνο του τα μαθήματά του και να δεχτεί βοήθεια μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζεται.

Αθλητικές δραστηριότητες στο ειδικά διαμορφωμένα και πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια. Τα παιδιά μυούνται σε δημοφιλή και μη αγωνίσματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το χάντμπολ, ταχύτητες, ολυμπιακά αθλήματα, κ.α. Διαμορφώνουν αθλητική παιδεία μέσα από το παιχνίδι, αναπτύσσουν θετική στάση προς τον αθλητισμό και αναπτύσσουν πολυδιάστατους χαρακτήρες.

Εικαστικά/ Χειροτεχνίες – Εργαστήρι Εικαστικών “Ο κόσμος της τέχνης”

Καλλιεργούμε την αγάπη για τον πολυποίκιλο κόσμο της τέχνης. Η εικαστική αγωγή παρέχει στους μαθητές τρόπους να αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες εμπειρίες, του παρελθόντος και του παρόντος, τους μαθαίνει να προσαρμόζονται και να σέβονται τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης και πράξης, να μοιράζονται τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. εκπαιδευτούν σε σύγχρονες τεχνικές και να ανακαλύψουν. Επικεντρωνόμαστε στο να περνούν καλά τα παιδιά ενώ μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με διάφορες τεχνικές και αναπτύσσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους.

Θεατρικό Εργαστήρι “Θεατρικοί Κύκλοι”

Εισαγωγή στην θεατρική τέχνη με παιγνιώδη τρόπο. Το Θέατρο θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της γενικής παιδείας του παιδιού, καθώς το βοηθάει να αναπτύξει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου της διά βίου μάθησης ενώ παράλληλα ενισχύει τη αυτοπεποίθησης των παιδιών και την ικανότητά τους να αναπτύσσουν το λόγο και τα συναισθήματά τους μπροστά σε κοινό (τρίτους).

Μουσική και Μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα

Δίνουμε στα παιδιά την δυνατότητα να εξερευνήσουν μουσικούς δρόμους με διάφορες δραστηριότητες. Η μουσική καταπολεμά την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και βοηθά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης.

Μουσειακή Αγωγή

Οι μαθητές διαμορφώνουν θετική στάση απέναντι στα μουσεία, αναπτύσσουν κριτική σκέψη και δημιουργικότητα, καλλιεργούν δεξιότητες – εξετάζοντας ως αντικείμενα της εκπαίδευσης τους -μουσεία, έργα τέχνης και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς είτε επισκεφθέντες ανάλογους χώρους, είτε μέσα από το σχολικό περιβάλλον είτε με εξ αποστάσεως μουσειακή εκπαίδευση.

Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας ΤΠΕ

Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μαθησιακής διαδικασία και εργαλείο μάθησης για τα παιδιά. Αναζητώντας τις καταλληλότερες χρήσεις των ΤΠΕ που συνάδουν με τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των μαθητών, δίνουμε δυνατότητες για πλούσιες μαθησιακές δραστηριότητες. Οι ΤΠΕ χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για: ανακάλυψη, έκφραση, διερεύνηση, πειραματισμό, αναζήτηση, εξ’ αποστάσεως συνεργασία, διαθεματικότητα, αναζήτηση, διαπραγμάτευση, αποκάλυψη, συλλογικότητα, σε συνδυασμό με άλλα μέσα ή υλικά, παραδοσιακά και μη.

Φιλαναγνωσία

Σκοπός της Φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση του παιδιού με το βιβλίο και την ανάγνωση, η οποία πέρα από την χαρά, τη δραστηριοποίηση της φαντασίας, την αισθητική συγκίνηση και την μύηση του παιδιού σε αξίες, συμβάλλει επίσης και στη γλωσσική του ανάπτυξη και στη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Στο ΚΔΑΠ λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη και διοργανώνονται εκδηλώσεις αφηγήσεις παραμυθιού από αγαπημένους συγγραφείς που επισκέπτονται το σχολείο μας με τους μαθητές να απολαμβάνουν την εμπειρία συνάντησης με τους συγγραφείς παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων

Εκπαιδευτικές Εκδρομές και Επισκέψεις

Καθ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται διάφορες εκδρομές σε μουσεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς και επιστημονικούς χώρους και βέβαια χώρους όπως, την πυροσβεστική υπηρεσία ή καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, αξιοθέατα, ή απλά περπατάμε στην εξοχή, στην παραλία, συζητάμε κλπ. Στα ΚΔΑΠ έχουμε στο πρόγραμμά μας μια πληθώρα εκδρομών και εκπαιδευτικών επισκέψεων. !Δε λείπουν βέβαια τα επιτραπέζια παιχνίδια,τα εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, και οι ομαδικές δραστηριότητες. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε οτι συχνά τα παιδιά κάνουν για κοινωφελές σκοπούς, διάφορες δράσεις, προάγοντας τον εθελοντισμό.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) λειτουργούν με βάση το τετράπτυχο: Αγαπώ, παίζω, δημιουργώ, μαθαίνω.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΚΔΑΠ

Τα 5 ΚΔΑΠ που λειτουργούν είναι:

1) ΚΔΑΠ Ειδικού Α΄ Βάρδια13:30 έως 17:30

2) ΚΔΑΠ Ειδικού Β΄ Βάρδια17:30 έως 21:30

3) ΚΔΑΠ 8ου Νηπιαγωγείου 17:30 έως 21:30

4) ΚΔΑΠ Πειραματικού Α΄Βάρδια13:30 έως 17:30

5) ΚΔΑΠ Πειραματικού Β΄ Βάρδια17:30 έως 21:30 ,

με αθλητικές, πολιτιστικές αλλά και με ένα σύνολο υπηρεσιών υψηλού επίπεδου και απαιτήσεων

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΑ Κ.Δ.Α.Π.

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Βεβαίωση Υγείας Παιδιού (το έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία μας).
  • Υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρεται ποιος θα μπορεί να παραλαμβάνει το παιδί.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 με την οποία ο γονέας θα δηλώνει τη συγκατάθεσή του για την περαιτέρω επεξεργασία [από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΝΠΔΔ] των προσωπικών δεδομένων τους, συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων, που τηρούνται για την υλοποίησης της εγγραφής- επανεγγραφής των παιδιών και για το σκοπό εξαγωγής στατιστικών δεδομένων στο πλαίσιο της διενέργειας ερευνών και της εκπόνησης μελετών για τις ανάγκες του ΝΠΔΔ.
  • Για την εγγραφή παιδιού αλλοδαπών γονέων εκτός των προαναφερόμενων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
  • ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΑ Κ.Δ.Α.Π (4) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΑ Κ.Δ.Α.Π (1) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΑ Κ.Δ.Α.Π (2) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΑ Κ.Δ.Α.Π (3)
TAGGED: ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, Φλώρινα,