ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ημ/νία Ανάρτησης: 30 Μαρτίου, 2011

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία της 28ης/3/2011, σε πρωτοσέλιδο τίτλο και σε εσωτερικό άρθρο της 5ης σελίδας, εμφάνισε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ως ένα υπό κατάργηση ΑΕΙ στο πλαίσιο σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΕΣΔΕΠ-ΠΔΜ) θεωρεί ότι ένα ατεκμηρίωτο άρθρο του οικονομικού ρεπορτάζ, επικαλούμενο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας που δεν κατονομάζει, δημιουργεί ανησυχία για το μέλλον ενός ακαδημαϊκού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού Ιδρύματος της χώρας.

Ο ΕΣΔΕΠ-ΠΔΜ ζητάει άμεση διάψευση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων επί των εικασιών του εν λόγω δημοσιεύματος, για να σταματήσει η ανησυχία που δημιουργήθηκε στο σύνολο του προσωπικού, τους φοιτητές και υποψήφιους φοιτητές καθώς και στις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα ζητάει από το Υπουργείο να πάρει (επιτέλους) θέση, δίνοντας ένα τέλος στην αυξανόμενης
έντασης παραφιλολογία των διαφόρων ΜΜΕ, σε θέματα που το αφορούν.

Δημοσιεύματα αυτού του είδους, βρίσκουν απέναντί τους σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα διότι υπονομεύουν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

 

Φλώρινα, 29.03.2011

Το Διοικητικό Συμβούλιο ΕΣΔΕΠ-ΠΔΜ