Ενημέρωση για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή στον Δήμο Αμυνταίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 3 Απριλίου, 2023

Ενημέρωση για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση απινιδωτή στον Δήμο Αμυνταίου

Με επιτυχία ολοκλήρωθηκε η εκδήλωση που αφορούσε στην ενημέρωση για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση εξωτερικού απινιδωτή, που διοργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο Αμυνταίου και το ΕΚΑΒ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα δεξιώσεων του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου το μεσημέρι της Κυριακής 2 Απριλίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ανιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Γιώργο Μαργαρίτη  και το ΕΚΑΒ για την αγαστή συνεργασία και την στήριξη τέτοιων δράσεων, προασπίζοντας τη δημόσια υγεία και το κοινωνικό συμφέρον.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υλοποιεί ήδη το «Πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας» με τη διάθεση 120 απινιδωτών σε δημόσιους χώρους, όπου μέρος και της ανωτέρω πράξης είναι και η εκπαίδευση των κατοίκων του Δήμου Αμυνταίου στην παροχή πρώτων βοηθειών και στη χρήση εξωτερικής συσκευής αυτόματης απινίδωσης- AED.

 

Είναι ένα πρόγραμμα υψηλής χρησιμότητας για την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ενεργοποιεί σ’ ένα κοινό project (πρότζεκτ) δημιουργικές δυνάμεις και φορείς της ΠΔΜ, με την επιτήρηση και τον συντονισμό του ΕΚΑΒ.

TAGGED: Αμύνταιο,