Ενότητα Συνεργασία: «Αγωγός φυσικού αερίου και δημοσιεύματα περί μη υλοποίησης του έργου στη Δυτική Μακεδονία»

«Αγωγός φυσικού αερίου και δημοσιεύματα περί μη υλοποίησης του έργου στη Δυτική Μακεδονία».


Ανησυχία προκαλεί δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο «κόπηκε» από το Ταμείο Ανάκαμψης ο αγωγός του φυσικού αερίου προς τη Δυτική Μακεδονία, παρά το γεγονός ότι κύκλοι του ΥΠ.ΕΝ. αναφέρουν πως στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής εισπράττουμε θετική ανταπόκριση.

Όπως και να έχουν τα πράγματα φαίνεται ότι κάτι τρέχει. Υπάρχει καπνός και μένει να διαπιστωθεί αν υπάρχει και φωτιά.

Βέβαια δεν θα συνέτρεχαν τόσο σοβαροί λόγοι ανησυχίας αν η δογματική απόφαση του Δημάρχου για το φυσικό αέριο ήταν διαφορετική. Μία προσωπική απόφαση ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν «καταδέχτηκε» να φέρει το θέμα στο Συμβούλιο είτε γιατί πίστευε ότι έχει το αλάθητο, είτε γιατί νόμιζε ότι τα ήξερε όλα. Από την πρώτη στιγμή είχαμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν είμαστε κατά του φυσικού αερίου.

Συνηγορούσαμε υπέρ του φυσικού αερίου μαζί όμως με τη συνέχιση του έργου της Τηλεθέρμανσης. Ενός ώριμου έργου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για το οποίο είχαμε ήδη δαπανήσει 17.000.000 ευρώ και επιπλέον 6 εκατομμύρια που θα διεκδικήσει η εταιρεία από τον Δήμο. Η τηλεθέρμανση θα διασφάλιζε τη δυνατότητα φθηνής θέρμανσης σε κάθε περίπτωση και δεν έχει οικονομικό κόστος για τον πολίτη. Όλα τα δεδομένα τα είχαμε αναλύσει διεξοδικά την επίμαχη περίοδο. Φωνή βοώντος.

Το πιο ανησυχητικό που συμπεραίνεται από το δημοσίευμα είναι ότι η Κομισιόν δεν αναγνωρίζει το φυσικό αέριο ως καθαρό καύσιμο. Αυτό σημαίνει ότι και στην περίπτωση που προχωρήσει το Φ.Α. και πριν ακόμα προλάβουμε να ζεσταθούμε θα κληθούμε να συζητάμε για τη μετά φυσικό αέριο εποχή, πριν ακόμα στεγνώσει η μελάνη για τη μεταλιγνιτική εποχή.
Καλούμε τον Δήμαρχο να αναλογιστεί τις ευθύνες του, να αναθεωρήσει τη στάση του και έστω την ύστατη ώρα να τρέξει να σώσει την τηλεθέρμανση, πριν είναι πολύ αργά για τον τόπο μας και τους συνδημότες μας.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση