Εντοπισμός δυο αρκούδων νεαρής ηλικίας στο Φράγμα της Τ.Κ. Τριανταφυλλιάς Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Μαΐου, 2018

Εντοπισμός δυο αρκούδων νεαρής ηλικίας στο Φράγμα της Τ.Κ. Τριανταφυλλιάς Φλώρινας

Δυο αρκούδες νεαρής ηλικίας εντοπίστηκαν την 1 Μαίου και ώρα 14:20 μ.μ., να περιφέρονται στο Φράγμα της Τ.Κ. Τριανταφυλλιάς, κατά τη διάρκεια περιπολίας του Αστυνομικού Τμήματος Φλώρινας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας ειδοποίησε τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας, η οποία κινητοποίησε άμεσα την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας αλλά και την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Αρκτούρος».

Λόγω της κίνησης που σημειώθηκε στην περιοχή από διερχόμενα οχήματα για την Πρωτομαγιά, τα δυο αρκουδάκια σκαρφαλώσανε σε ένα δέντρο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσέγγισή τους από το κλιμάκιο.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας (2/5/2018), δασοφύλακας της ΚΟΜΑΘ εντόπισε εγκλωβισμένο το ένα αρκουδάκι σε τεχνικό αρδευτικό κανάλι του Φράγματος Τριανταφυλλιάς.
Στο σημείο έσπευσαν κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε για το περιστατικό, καθώς και τα μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης. Το αρκουδάκι κατόπιν συνεννόησης, το παρέλαβαν τα μέλη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης «Αρκτούρος» για άμεση φροντίδα και περίθαλψη στις εγκαταστάσεις της Οργάνωσης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, το αρκουδάκι μεταφέρθηκε με τη βοήθεια ενός Δασοφύλακα της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας και μελών του «Αρκτούρου» στο σημείο που εντοπίστηκε αρχικά.
Με ειδική μέριμνα τοποθετήθηκε μέσα σε ειδική κατασκευή, στην περίπτωση αναζήτησης από τη μητέρα του, ενώ στο σημείο εγκαταστάθηκαν ειδικές κάμερες για την επίβλεψή του.

Την Πέμπτη 3/5/2018 και ώρα 07:30 π.μ. η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Αρκτούρος» ότι δεν εμφανίστηκε τελικά η μητέρα αρκούδα, με αποτέλεσμα το αρκουδάκι να μεταφερθεί οριστικά στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου» και να ακολουθήσει το πρόγραμμα επανένταξης στο φυσικό του περιβάλλον, σε έναν περίπου χρόνο.

TAGGED: Αρκτούρος, Φλώρινα,