Εντοπισμός παγιδευμένης αρκούδας σε δασική περιοχή της Τ.Κ. Ροδίτη του Δήμου Σερβίων

Ημ/νία Ανάρτησης: 9 Ιουνίου, 2020

Εντοπισμός παγιδευμένης αρκούδας σε δασική περιοχή της Τ.Κ. Ροδίτη  του Δήμου Σερβίων

φωτογραφία αρχείου

Περιστατικό με παγιδευμένη αρκούδα σε δασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ροδίτη του Δήμου Σερβίων, σημειώθηκε στις 04/06/2020 για το οποίο ενημερώθηκε το Δασαρχείο Κοζάνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας από τα κεντρικά γραφεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως κλιμάκιο του Δασονομείου Σερβίων, Κτηνίατρος του Κτηνιατρικού Γραφείου Σερβίων και Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία.

Σύμφωνα με την επιτόπια έρευνα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αρσενικής αρκούδας παγιδευμένης σε συρμάτινη θηλιά (παγίδα για αγριογούρουνα). Τη διαδικασία απελευθέρωσης με την αναισθητοποίηση του ζώου, την αφαίρεση των θηλιών από το σώμα του και τη φροντίδα των πληγών του, ανέλαβε κλιμάκιο της περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» που προσήλθε στο σημείο εντοπισμού της παγιδευμένης αρκούδας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η αρκούδα ανέκτησε της αισθήσεις της και επέστρεψε στη φύση.

Η υπόθεση διερευνάται από το Δασαρχείο Κοζάνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για κάθε νόμιμη ενέργεια, σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία.

 

 

TAGGED: Αποκεντρωμένη Διοίκηση,