Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη για την τη 28η Οκτωβρίου 1940 (βίντεο)

Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την τη 28η Οκτωβρίου 1940.

Νωρίτερα έγινε κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

Δήλωση της Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Η επέτειος του «ΟΧΙ» είναι μια μέρα τιμής και υπερηφάνειας για το έθνος μας. Μια ένδοξη στιγμή της ιστορίας μας, όταν οι Έλληνες αρνήθηκαν να παραδοθούν, αντιτάχθηκαν ηρωικά στη φασιστική εισβολή και κατανίκησαν έναν υπέρτερο εχθρό. Το έπος του ‘40 μας υπενθυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι
Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη μας στις Ένοπλες Δυνάμεις που εγγυώνται την ασφάλειά μας και προασπίζονται την πατρίδα απέναντι σε κάθε απειλή. Από το υψηλό φρόνημα και την ετοιμότητά τους αντλούμε παράδειγμα ευθύνης και ομοψυχίας.

Στη διάρκεια της παρέλασης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου είχαμε πτώσεις με ακρίβεια δύο αλεξιπτωτιστών μπροστά στους επισήμους οι οποίοι παρέδωσαν την ελληνική σημαία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Επίσης, μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «ΖΕΥΣ» πραγματοποίησαν πτήσεις, ξεχωριστή στις εκδηλώσεις η συμμετοχή του ιστορικού μαχητικού Spitfire, που πέταξε μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς» κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη.

Καλημέρα Έλληνες, χρόνια πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε, πάλεψε και τελικά νίκησε είπε ο πιλότος.

Με τα λόγια του ποιητή μας Κωστή Παλαμά : η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα”. Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Μακεδονία!

εκπέμποντας το μήνυμα ενότητας του Ελληνικού λαού και της εγρήγορσης των Ενόπλων Δυνάμεων από τη Θεσσαλονίκη.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση