ΕΟΔΥ 52 τα νέα κρούσματα και συνολικά 1884 στην Ελλάδα συστηματικοί έλεγχοι στα διόδια και οδικά δίκτυα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν επιβεβαιωθεί άλλα 52 νέα κρούσματα στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας να φτάνει τα 1884 μέχρι σήμερα Τετάρτη 8/04/2020.

84 άτομα που νοσηλεύονται βρίσκονται διασωληνωμένα
83 συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε Εξαρχής τονίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Το Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους από σήμερα 6 μμ συστηματικοί έλεγχοι στα διόδια και οδικά δίκτυα . Οι έλεγχοι θα ισχύσουν μέχρι και τις 27 Απριλίου

Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.

Από απόψε το βράδυ εάν γίνεται καταχρηστικά μετακίνηση για αναψυχή θα διπλασιάζεται το πρόστιμο (300 ευρώ), θα αφαιρούνται οι πινακίδες και θα επιστρέφουν στη βάση τους. Μέχρι τις 27 Απριλίου αναστέλλεται η μετακίνηση από αέρος και θάλασσας. Μόνη εξαίρεση οι μόνιμοι κάτοικοι επίσης εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί.

Αυτές τις ημέρες μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Ουίνστον Τσώρτσιλ, «κερδίζεις τη ζωή από αυτά που δίνεις». Και σήμερα, με το να μείνουμε σπίτι δίνουμε ανάσα ζωής σε εκείνους που κινδυνεύουν.

Σήμερα το να μείνουμε σπίτι είναι μια πράξη ευθύνης και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, προς τους αγαπημένους μας. Έτσι προστατεύουμε τους άλλους, αλλά και εμάς τους ίδιους, προστατεύουμε τη ζωή, το ύψιστο αγαθό.

Για αυτό και μένουμε σπίτι και μόνο σπίτι. Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε νικητές τόνισε ο κ Χαρδαλιάς.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση