ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Νοεμβρίου, 2011

AMYNTAIO-PARELASH-MIKROIRODONAS_OLOI

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ Ο ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Πλούσιο φωτορεπορτάζ


AMYNTAIO-ELEYTHERIA-2AMYNTAIO-ELEYTHERIA-7 

 Ιδιαίτερο χαρακτήρα είχε ο εορτασμός της 99ης επετείου της απελευθέρωσης του Αμυνταίου από τον οθωμανικό ζυγό, καθώς συνδυάστηκε με τιμητικές εκδηλώσεις στο πρόσωπο του μέχρι πρότινος Αρχηγού ΓΕΣ, Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη.

AMYNTAIO-ELEYTHERIA-8AMYNTAIO-ELEYTHERIA-9AMYNTAIO-ELEYTHERIA-1

Τον εορτασμό της ημέρας τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κκ Θεόκλητος, ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, ο Δήμαρχος του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, η ηγεσία των αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

PARELASH-AMYN-SXOLEIA-1PARELASH-AMYN-SXOLEIA-2PARELASH-AMYN-SXOLEIA-3PARELASH-AMYN-SXOLEIA-4

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την καθιερωμένη δοξολογία, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Τοπικής Κοινότητας Ροδώνα και στη συνέχεια μαθητική και στρατιωτική παρέλαση σε κεντρικό δρόμο του Αμυνταίου. Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, όπου τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Αργύρης Βολιώτης και ακολούθησε μουσική εκδήλωση από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου. Στη συνέχεια για την ημέρα μίλησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος έστειλε και ποικίλα πολιτικά μηνύματα που σχετίζονται με τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γιάννης Λιάσης, ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου να τιμήσει τον Φράγκο Φραγκούλη, ως ένα πρόσωπο που υπηρέτησε με ήθος την πατρίδα, ενώ συγχρόνως βοήθησε την περιοχή με τη δράση του. Ο Δήμαρχος Αμυνταίου ανακήρυξε τον Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη επίτιμο δημότη και του παρέδωσε το κλειδί της πόλης.

PARELASH-AMYN-SXOLEIA-5PARELASH-AMYN-SXOLEIA-6

Στην ομιλία του προς τους παραβρισκόμενους ο κ. Φράγκος Φραγκούλης αφού ευχαρίστησε το Δήμο Αμυνταίου για την τιμή που του έκανε, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στην περιοχή, ενώ αναφερόμενος στην σημερινή κατάσταση ανέφερε χαρακτηριστικά «Τις αρχές δεν τις παίρνεις μόνος σου, στις δίνουν άνθρωποι σεμνοί, σοφοί και ταπεινοί. Εμείς ως γενιά έχουμε κάνει λάθη, οφείλουμε όμως να δώσουμε όραμα στα παιδιά μας».

PARELASOI-EPISOIMOI-1PARELASOI-EPISOIMOI-2RODONAS-APOKENTROMENHRODONAS_OLOI