Επαφές με τον ΟΣΕ είχε η Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαίδας

Ημ/νία Ανάρτησης: 28 Ιουλίου, 2022

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στις 10:00 συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕ, με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Κ. Μουρουδέλη, τον Βουλευτή Ν.Δ. κ. Γιώργο Αμανατίδη, και τον εκπρόσωπο της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» κ. Βασίλειο Σωτηρόπουλο. Η προγραμματισμένη αυτή συνάντηση έγινε με ενέργειες του κ. Αμανατίδη που τήρησε την υπόσχεση που μας είχε δώσει στην συνάντηση που είχαμε μαζί του στις 15-05-2022 στο γραφείο του. Φυσικά οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την ενέργεια του αυτή.

Η συνάντηση διήρκεσε 3 ώρες και 10 λεπτά. Την τελευταία ώρα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του κ. Αμανατίδη η συνάντηση συνεχίστηκε μόνο με τον κ. Μουρουδέλη και τον κ. Σωτηρόπουλο.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την χάραξη της ΝΕΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Τέθηκε πλήθος ερωτημάτων από τον κ. Σωτηρόπουλο προς τον κ. Μουρουδέλη που μετά από πολύ ώρα παραδέχτηκε ότι μία μόνο πρόταση υπάρχει στην Ε.Ε. και πως εμείς ως «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» πρέπει να πιέσουμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να χορηγήσει σχετικά κονδύλια ώστε να γίνει προμελέτη και για την δική μας πρόταση και στην συνέχεια να αξιολογηθεί με τις δύο υπάρχουσες.

Βέβαια αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ σε απάντηση προς τον κ. πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλου, στις 16-12-2021 : «Συγκεκριμένα ο ΟΣΕ προτίθεται στο άμεσο μέλλον να εξετάσει μέσω προκαταρκτικών μελετών τις σιδηροδρομικές συνδέσεις Κοζάνη – Βέροια καθώς και Πτολεμαΐδα – Βέροια για να επιλεγεί η τεχνικοοικονομικά αρτιότερη λύση η οποία θα αποτελέσει το ελλείπον τμήμα της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.» https://www.newsnowgr.com/article/1400897/o-ose-apanta-se-erotisi-gia-ti-xaraxi-tis-neas-sidirodromikis-grammis-kastoria—thessaloniki.html

Κατόπιν των παραπάνω δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα:

► Πως βρέθηκαν κονδύλια για την μια πρόταση και όχι για την άλλη;

► Γιατί κατατέθηκε η μια πρόταση στην Ε.Ε. χωρίς να γίνει σύγκριση και της άλλης;

► Ποιος ή ποιοι αποκρύπτουν τα διάφορα έγγραφα της πρότασης που κατατέθηκε στην Ε.Ε., θεωρώντας τα ότι είναι εσωτερικά υπηρεσιακά έγγραφα;

► Γιατί δεν κατατίθεται στην Ε.Ε. και η άλλη πρόταση; Η προθεσμία των όποιων αλλαγών μπορούν να γίνουν είναι μέχρι 31-10-2022.

Στο σημείο αυτό ζητήθηκε από τον κ. Σωτηρόπουλο να συναντηθούν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Πατέρα αλλά παρά την συγκατάβαση του κ.Μουρουδέλη αυτή δεν κατέστη δυνατή, λόγω σύσκεψης που είχε ο κ. Πατέρας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ενημερώσουμε τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας, ότι η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» δίνει τις μάχες και τον αγώνα της για την μόνη ορθολογική, οικονομική, ρεαλιστική και πάνω από όλα αναπτυξιακή πρόταση που υπάρχει και είναι η δική μας, γι’ αυτό και επιζητούμε την σύγκριση με όποιες άλλες υπάρχουν.

Δηλώνουμε υπερήφανοι που στον αγώνα μας αυτό δεν παίζουμε με «σημαδεμένη τράπουλα», όπως κάποιοι άλλοι κάνουνε κατ’ εξακολούθηση και επανάληψη, για τον λόγο αυτό

ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ

Υ.Γ. Παρά το γεγονός ότι η πρόταση μας, (που όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει, είναι πλέον και επίσημα πρόταση του Δήμου Εορδαίας αλλά και της Δ.Κ. Πτολεμαΐδας), είχε σταλεί στον ΟΣΕ και σαν «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» αλλά και σαν Β. Σωτηρόπουλος, με ηλεκτρονική αλληλογραφία, στην χθεσινή συνάντηση φάνηκε πως υπήρχε πλήρης άγνοια !!!. Έτσι ο εκπρόσωπος μας κ.Β.Σωτηρόπουλος την κατέθεσε χθες και πάλι παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, αναμένοντας απάντηση μέσα σε τρείς ημέρες όπως τον διαβεβαίωσαν.

 

 

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

TAGGED: Πτολεμαΐδα,