Επαναλειτουργία των χώρων και των δραστηριοτήτων της Λέσχης Πολιτισμού.

Επαναλειτουργία των χώρων και των δραστηριοτήτων της Λέσχης Πολιτισμού.

Ενημερώνουμε ότι το ιστορικό κτίριο που στεγάζει τις δραστηριότητες της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας (πρώην Ξενοδοχείο Διεθνές – Ι. Καραβίτη και Μ.Αλεξάνδρου γωνία) υπέστη ήσσονος σημασίας μικροβλάβες από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022 και κατόπιν ελέγχου του από τους αρμόδιους μηχανικούς της Δ/νσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΓΔΑΕΦΚ-ΓΓΥ-ΥΠΥΜΕ), κρίθηκε κατοικήσιμο και κατάλληλο για χρήση, χωρίς ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο επικινδυνότητας. 

Διευκρινίζουμε ότι το βράδυ του σεισμού, κατέπεσε και διασκορπίστηκε στο πεζοδρόμιο και το οδόστρωμα εμπρός από το κτίριο, ένας διακοσμητικός κεραμικός κρατήρας της στέγης, προκαλώντας την εσφαλμένη εντύπωση πως το κτίριο έχει υποστεί σημαντικές βλάβες από τον σεισμό, ενώ στην πραγματικότητα οι όποιες λοιπές βλάβες περιορίστηκαν σε μικρορηγματώσεις και πολύ μικρής έκτασης πτώση επιχρισμάτων.

Οι χώροι που χρησιμοποιεί η Λέσχη, πέραν του ότι κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση από την αρμόδια υπηρεσία όπως προαναφέρθηκε, ελέγχθηκαν διεξοδικά και ήδη έχουν αποκατασταθεί τα λίγα σημεία των επιχρισμάτων των τοίχων και των οροφών που παρουσίασαν αστοχίες.

Κατόπι αυτών ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία των χώρων και των δραστηριοτήτων της Λέσχης Πολιτισμού στο «ΔΙΕΘΝΕΣ».

Από το Δ.Σ της Λ.Π.Φ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση