Επεισοδιακές οι εκδηλώσεις μνήμης στο Λέχοβο Διεκόπησαν μετά από λιποθυμίες και σοβαρό τραυματισμό (βίντεο & φωτο)

Διακόπηκαν οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Λεχόβου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Ιουλίου 1943, μετά από σοβαρό τραυματισμό 16χρονου  που λιποθύμησε και έπεσε πάνω στη ξιφολόγχη όπλου που είχε στηθεί για την εκδήλωση. Το παιδί αποτελούσε μέλος στο τμήμα τιμής.

Άμεσα δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον γιατρό κ Ιωάννη Χαρακτσή με την βοήθεια και του Διοικητή της Π.Υ. Πτολεμαίδας κ Χρήστου Σπυρίδη τα γάντια του οποίου χρησίμευσαν ως πρόχειρος επίδεσμος για να σταματήσει η αιμορραγία, ενώ κλήθηκε ασθενοφόρο από τον Διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου κ Σταύρο Παπασωτηρίου, όλοι ήταν παρόντες στην εκδήλωση στην ιστορική πλατεία του Λεχόβου.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο χάρη στις προσπάθειες των γιατρών που ανταποκρίθηκαν άμεσα νοσηλεύεται έχοντας δίπλα την μητέρα του και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες μέρες.

Ακολούθησαν και άλλα λιποθυμικά περιστατικά κατοίκων.

Οι εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοινή κατάθεση στεφάνου από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και τον Δήμαρχο Άνθιμο Μπιτάκη τον Εθνικό μας Ύμνο και την ευχή όλων για την ταχεία ανάρρωση του νεαρού

Pin It

Αφήστε μια απάντηση