Εορτασμός Εθνικής Επετείου στο διοικητήριο

eortasmos_sto_dikitirio_010_003Εορταστική εκδήλωση  στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης  Οκτωβρίου και της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα    στο διοικητήριο παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Περιφερειακής Ανάπτυξης   κ. Σωκράτη  Ξυνίδη,                   του  Γενικού Γραμματέα   Μακεδονίας – Θράκης   καθηγητή    κ. Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου,  της Ειδικής Γραμματέως   κας Μαρίας Παπαγεωργίου,  των διευθυντών  και υπαλλήλων  της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας – Θράκης.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας με θέμα το « ΟΧΙ  της 28ης  Οκτωβρίου  1940  την εποχή  των νέων μέσων και των δικτύων επικοινωνίας»,  εκφώνησε  η  κ.  Ελσα Δεληγιάννη  Επίκουρος Καθηγήτρια Α.Π.Θ.  και  μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και αβέβαιη περίοδο που διέρχεται αυτή τη στιγμή η χώρα μας, μια περίοδο οικονομικής κρίσης, αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος, συρρίκνωσης του συλλογικού συμφέροντος απέναντι στο ατομικό και αναδίπλωσης του εθνικού φρονήματος, το μήνυμα του ΟΧΙ βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, γεννώντας πολλά και ποικίλα ερωτήματα. Την εποχή, βέβαια, του ΟΧΙ, ο ελληνικός λαός πρόβαλε αντίσταση ενάντια σε ένα εχθρό συγκεκριμένο και ορατό, έναν εχθρό εξωτερικό που επιβουλευόταν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Ποιον εχθρό έχουμε όμως να αντιπαλέψουμε εμείς οι Έλληνες, στη σημερινή εποχή ; Ο εχθρός δεν είναι εύκολα προσδιορίσιμος, χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, ενώ επιπλέον, διχάζει εμάς τους Έλληνες αντί να μας ενώνει.
Είναι, ίσως, η κατάλληλη ιστορική συγκυρία να αναζητήσουμε τις αιτίες που μας απομάκρυναν ως λαό και ως έθνος από τις αξίες και τις αρχές που καθοδήγησαν την ιστορική εξέλιξη και την πρόοδο μας, όπως αυτές της ανδρείας και της ελευθερίας. Είναι , αντίστοιχα, η κατάλληλη, στιγμή, στο πλαίσιο της επονομαζόμενης Κοινωνία της Πληροφορίας, της επικοινωνιακής σύγκλισης    και της μετάβασης στην Οικονομία της Γνώσης, να αναστοχαστούμε τις  δυνατότητες επανασύνδεσης με τις αξίες αυτές».

Pin It

Αφήστε μια απάντηση