Επίσκεψη κλιμακίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Καστοριά

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Νοεμβρίου, 2012

koyik-kastoria-1

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν επίσκεψη στην πόλη   της  Καστοριάς, ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουϊκ, μαζί με την βουλευτή Κοζάνης Ραχήλ Μακρή καθώς και τοπικά στελέχη του κινήματος.

 

Πιο συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου, όπου και  πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση με φορείς               της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς καθώς και με την τοπική Κίνηση Πολιτών.

 

Τα κύρια θέματα που έθεσε ο Αντιπερειφεριάρχης και απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν:

Το πετρέλαιο θέρμανσης. Στην εν λόγω συζήτηση αναφέρθηκε πως για                       το  υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δεν δόθηκε λύση από την κυβέρνηση που να ικανοποιεί τους κατοίκους της, παρ’ όλες τις κινητοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα πολλά σχολεία ετοιμάζονται να ‘κατεβάσουν ρολά’ λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

 koyik-kastoria

Η ασφάλεια της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Η μεταφορά                          της πλειοψηφίας των συνοριοφυλάκων στον Έβρο, αφήνει ακάλυπτη την Καστοριά σε θέματα διακίνησης ναρκωτικών, λαθροϋλοτομίας και λαθρομετανάστευσης. Επιπλέον, η ενδεχόμενη κατάργηση των στρατοπέδων από την περιοχή μας κρίνεται ακατάλληλη και πλήττει την ασφάλεια του τόπου.

 

Σχέδιο Αθηνά. Το σχέδιο Αθηνά για την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση δεν πρέπει να αγγίξει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα την Καστοριά και τα τρία τμήματα του Α.Τ.Ε.Ι.

 

Φράγμα Νεστορίου. Αναφορά έγινε και στο Φράγμα του Νεστορίου, στο οποίο                      οι εργασίες έχουν παγώσει από τον Μάιο λόγω έλλειψης ρευστότητας του αναδόχου.

 

Διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τέλος, συζήτηση έγινε και για το θέμα των απολύσεων υπαλλήλων λόγω Μνημονίου τρία και το πώς αυτό θα επηρεάσει ποιοτικά τη ζωή των Καστοριανών.

 

Κατά τη λήξη της συζήτησης, ο κ. Κουίκ εξέφρασε την πρόθεσή του να θέσει               τα τοπικά προβλήματα στη Βουλή και να προσπαθήσει όσο δύναται στην ικανοποίησή τους.