Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στον Δήμο Πρεσπών

Ημ/νία Ανάρτησης: 13 Απριλίου, 2011

tsepas_graf1Ο δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας ήταν καλεσμένος της εκπομπής στο ρυθμό της μέρας με αφορμή την επίσκεψη της Γενική Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Μπάστα-Γεωργακοπούλου

 

georgakopoyloy3114Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Μπάστα-Γεωργακοπούλου επισκέφθηκε τον Δήμο Πρεσπών για να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Δήμου.

Στο γραφείο του δημάρχου Βασιλείου Τσέπα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στην οποία συμμετείχαν η κ. Μπάστα και συνεργάτες της, ο δήμαρχος Πρεσπών και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αλέξανδρος Τράσιας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου, ενώ από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η κ. Ζεμπελιάδου επικεφαλής κλιμακίου.

Αυτό που κυρίως εξετάσθηκε ήταν η ωριμότητα των προταθέντων από τον Δήμο Πρεσπών δώδεκα έργων, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία με βασικό το ΕΣΠΑ, τα προγράμματα JESSICA και JEREMIE.

Σε δηλώσεις της η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Μπάστα Γεωργακοπούλου τόνισε πως: «…Ευχαριστώ τον δήμαρχο Πρεσπών κ. Τσέπα για την φιλοξενία και την ενημέρωση που μου παρέσχε. Μοναδικό μας μέλημα η ανάπτυξη του τόπου. Θα πιέσουμε την Διαχειριστική Αρχή να προχωρήσει τα έργα…Θα είμαι συμπαραστάτης σας…Υπηρετώ μια πολιτική, μια άλλη κουλτούρα…Θέλω να ενισχυθεί η περιοχή των Πρεσπών και να αξιοποιηθούν τα προϊόντα της περιοχής…Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Δήμος Πρεσπών. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε…Να είστε σίγουροι πως δεν θα χάσουμε ούτε λεπτό, δεν θα χάσουμε ούτε ευρώ.

Σήμερα μαζί με την Διαχειριστική Αρχή εξετάσαμε:

* την οδική πρόσβαση

* την στάγδην άρδευση της λεκάνης των Πρεσπών

* την ανάπλαση των χειμάρρων, και τους βιολογικούς καθαρισμούς

* την τουριστική και πολιτισμική αξιοποίηση.»

Ο δήμαρχος Πρεσπών δήλωσε μετά την σύσκεψη: «Ευχαριστώ την κυρία Γενικό για την επίσκεψή της. Πιστεύω πως ήταν μια επωφελής σύσκεψη από την οποία αναμένουμε και έμπρακτα αποτελέσματα, ώστε να σταματήσει η οδική απομόνωση της Πρέσπας και να έλθει, επιτέλους, η αναμενόμενη ανάπτυξη της περιοχής. Η κ. Μπάστα απέδειξε πως αγαπά τον τόπο μας και όπου της ζητήθηκε ανταποκρίθηκε πλήρως».

Μετά το πέρας της συσκέψεως η κ. Μπάστα ξεναγήθηκε στα ασκηταριά της Μεγάλης Πρέσπας αλλά και στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στην Μικρή Πρέσπα.