Επίσκεψη του ΣΔΕ Φλώρινας στην Λαογραφική Συλλογή του ΦΣΦΑ

Επίσκεψη του ΣΔΕ Φλώρινας στην Λαογραφική Συλλογή του ΦΣΦΑ

Το σχολείο μας τη Δευτέρα 14/5/2018 επισκέφθηκε τη Λαογραφική Συλλογή του Φ.Σ.Φ. «ο Αριστοτέλης» και γενικά τους χώρους του κτιρίου που στεγάζει τον ιστορικό αυτόν σύλλογο.

Ο κ. Πέτρος Γώγος ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους για την ιστορία του συλλόγου, τα τμήματα που λειτουργούν και τις δράσεις που πραγματοποιούνται.

Έπειτα είδαμε από κοντά τη Λαογραφική Συλλογή, η οποία περιλαμβάνει αντικείμενα του τοπικού λαϊκού πολιτισμού, τόσο από τα χωριά των Πρεσπών όσο και από τα χωριά της Φλώρινας. Οι εκπαιδευόμενοι περιηγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα της συλλογής, όπως τις παραδοσιακές φορεσιές, τους αργαλειούς, τα γεωργικά εργαλεία, έπιπλα, μουσικά όργανα, παιχνίδια, οικιακά σκεύη και άλλα είδη καθημερινής χρήσης.

Οι συλλογές αποτελούνται από αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα τόσο στην ύπαιθρο όσο και στην πόλη.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πέτρο Γώγο για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση που μας έκανε, καθώς και τη ξενάγηση στη Λαογραφική Συλλογή.

Η Διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι
του ΣΔΕ Φλώρινας

Pin It

Αφήστε μια απάντηση