Επιστολές βουλευτή Φλώρινας-ΝΔ Γ. Αντωνιάδη σε ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ για την ερήμωση των ΑΕΙ λόγω του νόμου Γαβρόγλου

Επιστολές βουλευτή Φλώρινας-ΝΔ Γ. Αντωνιάδη σε ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ για την ερήμωση των ΑΕΙ λόγω του νόμου Γαβρόγλου

Οι επιστολές που ακολουθούν εστάλησαν από το βουλευτή Φλώρινας της ΝΔ κ. Γιάννη Αντωνιάδη στους προέδρους και στα μέλη των ΔΣ της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ αντίστοιχα, με αφορμή το άρθρο 76 του ν. Γαβρόγλου (4485/2017) που θα έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση των περιφερειακών ΑΕΙ από καθηγητές.

Προς πρόεδρο και μέλη ΔΣ ΚΕΔΕ

Κύριε Πρόεδρε, κ. Γ. Πατούλη
Μέλη του ΔΣ,

Μετά τη φωτογραφική ρύθμιση του υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου (άρ. 76 του ν. 4485/2017) προκειμένου να μετακινηθεί από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας στην Αθήνα η σύζυγος του ΓΓ του υπ. Παιδείας κ. Γ. Αγγελόπουλου, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στα περιφερειακά ΑΕΙ τα οποία αποδυναμώνονται με ταχείς ρυθμούς. Ήδη πάνω από 200 μέλη ΔΕΠ πανελλαδικά έσπευσαν να κάνουν χρήση του νόμου και εγκαταλείπουν στη μοίρα τους τα περιφερειακά ΑΕΙ. Ο κ. Γαβρόγλου, αντί να αυξήσει τις πιστώσεις προς τα περιφερειακά ΑΕΙ ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία τους, με τη ρύθμιση αυτή τα αποδυναμώνει και τα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Κύριε Πρόεδρε ζητούμε τη στήριξη τη δική σας και του ΔΣ, καθώς και όλων των Δήμων στα γεωγραφικά όρια των οποίων λειτουργούν ΑΕΙ και όχι μόνο, να κινητοποιηθούν προκειμένου να αναγκαστεί ο υπ. Παιδείας να προχωρήσει σε κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης.

Γιάννης Αντωνιάδης
Βουλευτής Φλώρινας-ΝΔ

Προς τον Πρόεδρο και μέλη ΔΣ της ΕΝΠΕ

Κύριε Πρόεδρε, κ. Κ. Αγοραστέ,
Κυρίες και κύριοι μέλη του ΔΣ,

Μετά τη φωτογραφική ρύθμιση του υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου (άρ. 76 του ν. 4485/2017) προκειμένου να μετακινηθεί από την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας στην Αθήνα η σύζυγος του ΓΓ του υπ. Παιδείας κ. Γ. Αγγελόπουλου, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στα περιφερειακά ΑΕΙ τα οποία αποδυναμώνονται με ταχείς ρυθμούς. Ήδη πάνω από 200 μέλη ΔΕΠ πανελλαδικά έσπευσαν να κάνουν χρήση του νόμου και εγκαταλείπουν στη μοίρα τους τα περιφερειακά ΑΕΙ. Ο κ. Γαβρόγλου, αντί να αυξήσει τις πιστώσεις προς τα περιφερειακά ΑΕΙ ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία τους, με τη ρύθμιση αυτή τα αποδυναμώνει και τα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Κύριε Πρόεδρε γνωρίζουμε πως έχετε ήδη ασχοληθεί με το θέμα κατά την ψήφιση του νόμου, και ζητούμε ξανά τη στήριξη τη δική σας και του ΔΣ, καθώς και όλων των Περιφερειών στα γεωγραφικά όρια των οποίων λειτουργούν ΑΕΙ και όχι μόνο, να κινητοποιηθούν προκειμένου να αναγκαστεί ο υπ. Παιδείας να προχωρήσει σε κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης.

Γιάννης Αντωνιάδης
Βουλευτής Φλώρινας-ΝΔ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση