Με επιτυχία η εκδήλωση Γυμνασίου & Ωδείου για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Αμύνταιο (βίντεο & φωτο)

Με επιτυχία η εκδήλωση Γυμνασίου & Ωδείου για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Αμύνταιο

 

Το Γυμνάσιο Αμυνταίου και το Ωδείο Φλώρινας-Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Παράρτημα Αμυνταίου, διοργάνωσαν, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, Βραδιά λογοτεχνίας και Μουσικής αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Στην εκδήλωση προβληθηκε ταινία σχετική με τη ζωή και το έργο του μεγάλου κρητικού συγγραφέα και διανοητή μια παραγωγή του Μουσείου Καζαντζάκη μίλησε η Χριστίνα Αργυροπούλου, Διδάκτωρ Φιλολογίας- συγγραφέας, επίτιμη σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με θέμα: «Το μουσικό στοιχείο (χορός, τραγούδι, ποίηση, μαντινάδες, μουσικά όργανα) στο έργο του Ν. Καζαντζάκη: Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά.

Αποσπάσματα έργων του Νίκου Καζαντζάκη, μαθητές του Γυμνασίου Αμυνταίου και τραγούδησαν μελοποιημένους στίχους καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Αμυνταίου και του παραρτήματος Αμυνταίου του Ωδείου Φλώρινας.

Στο χώρο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν δρώμενα και εκτέθηκαν πίνακες σπουδαστών και καθηγητών της σχολής Καλών τεχνών Φλώρινας επίσης λειτούργησε έκθεση βιβλίων και έκθεση ταμπλό με εργογραφικά στοιχεία για τη ζωή και το έργο του τιμώμενου δημιουργού που παραχώρησε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση