Εποικοδομητικές συναντήσεις με ΡΑΕ και ΑΔΜΗΕ Δημάρχου Εορδαίας στην Αθήνα

Εποικοδομητικές συναντήσεις Δημάρχου Εορδαίας στην Αθήνα

Θετική χαρακτηρίζεται η κάθοδος του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη στην Αθήνα και η συνάντησή του την Τρίτη 2-4-2019, μαζί με τους Δημάρχους Κοζάνης και Αμυνταίου με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) κ. Μπουλαξή με σκοπό την προτεραιότητα των λιγνιτικών μονάδων που δίνουν τηλεθέρμανση στην ένταξή τους στο σύστημα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το ίδιο θέμα στα Γραφεία του ΑΔΜΗΕ.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων ο Δήμαρχος Εορδαίας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υπήρξαν ιδιαίτερα εποικοδομητικές συζητήσεις, αναλύσαμε τους λόγους για τους οποίους οι Μονάδες που δίνουν Τηλεθέρμανση στις Πόλεις μας , πρέπει να προτάσσονται στο σύστημα. Όμως πέρα από την πρόθεση του Προέδρου της ΡΑΕ και των Κυβερνητικών στελεχών να βοηθήσουν , πρέπει να υπάρξουν και οι ανάλογες προϋποθέσεις , καθώς οι όροι χαρακτηρισμού αυτών των Μονάδων συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης είναι συγκεκριμένες και πρέπει να πληρούνται , δεδομένου ότι υπάγονται στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο από όπου και ελέγχονται».

Ο κ. Ζαμανίδης επανέλαβε την προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής , που είναι η διασφάλιση της συνεχούς λειτουργίας του ΑΗΣ Καρδιάς , μέχρι τη σύνδεση με τη Μονάδα 5.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση