Εργατική Πρωτομαγιά με εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σε όλη τη χώρα

Ημ/νία Ανάρτησης: 1 Μαΐου, 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1η Μάη 24ωρη Γενική Απεργία με αγωνιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, το Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσαν στεφάνι μνήμης και τιμής στο χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή.

Αυτήν την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στον περιορισμό εργασιακών, Οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις για τους εργαζόμενους συνεχίζονται, γι αυτό και τα συνδικάτα  θα συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Σπάρτακος: Δόξα και τιμή στους χθεσινούς και σημερινούς ήρωες.

Σήμερα οι εργαζόμενοι, ενώσαμε τη φωνή μας για να μπει ένα τέλος στην: φτώχεια, στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μία ακόμα αφορμή να δυναμώσει η φωνή μας ώστε το αποτύπωμα της απολιγνιτοποίησης να έχει τις λιγότερο αρνητικές συνέπειες και η μετάβαση να μην έχει κανένα βίαιο χαρακτηριστικό ώστε να δικαιολογεί και τον χαρακτήρα ¨Δίκαιη Μετάβαση¨.

 

Ο Αγώνας για

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΝΤΑΞΗ

είναι διαρκής.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

 

    

Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά 2023

 

«Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία» φώναξαν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι νέοι και οι νέες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ- ΕΚΘ και συμμετείχαν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά 2023.

«Η σημερινή ημέρα είναι απεργία τιμής και μνήμης σε όσους έχασαν τη ζωή τους για να κατακτήσουν τα δικαιώματά του κόσμου της εργασίας, δικαιώματα που ωστόσο όσο κι αν θεωρούνται δεδομένα δεν είναι. Είναι απεργία για το παρόν και το μέλλον. Απεργία που σηματοδοτεί πως οι αγώνες για τους εργαζόμενους, για τους νέους και τις νέες, για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους, για κάθε κύτταρο της κοινωνίας μας είναι διαρκείς και έχουν συνέχεια» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ., Χάρης Κυπριανίδης. «Οι αγώνες μας για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Ειρήνη και Ισότητα είναι διαχρονικοί. Οι εργάτες του Σικάγο μας έδειξαν το δρόμο. Και εμείς έχουμε υποχρέωση και σε αυτούς και στις νεότερες γενιές να συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο δρόμο αυτό, όσο ανηφορικός κι αν είναι, όσες δυσκολίες κι εμπόδια κι αν συναντήσουμε στο διάβα του» συνέχισε. «Διεκδικούμε εργασιακά δικαιώματα για όλους και τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες εκείνων που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα δικαιώματά μας» κατέληξε ο κ. Κυπριανίδης.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Θεσσαλονίκης είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Παλεύουν για ένα Παρόν και ένα Μέλλον χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή επισφάλεια και ανισότητες.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ- ΕΚΘ, της ΕΔΟΘ, Συνδικάτων Εργαζομένων και Σωματείων, πολιτικών κομμάτων, Δήμων και φορέων στο μνημείο του Εργάτη και πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στο τέλος επιδόθηκε ψήφισμα στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης (υφυπουργείο Εσωτερικών).

TAGGED: Εργατική Πρωτομαγιά 2023, Πολιτική,