Εργατικό κέντρο Φλώρινας επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Νοεμβρίου, 2011

 

Κύριε υπουργέ

 

Η χώρα μας διανύει τη χειρότερη οικονομική περίοδο από τη μεταπολίτευση και ενταύθα. Η ανεργία στο νομό Φλώρινας έχει φτάσει και έχει ξεπεράσει το 30%. Η κατάσταση πλέον και οι συνθήκες που επικρατούν στο νομό μας είναι ιδιαίτερα δύσκολες και τραγικές. Ήδη χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες την περίοδο αυτή , λόγο των μέτρων και των επιπρόσθετων εισφορών της  κυβέρνησης με τις επιβολές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

 

Είναι αδιανόητο την περίοδο αυτή εργασίες και προγραμματισμοί που θα έπρεπε να τύχουν της αμέριστης συμπαράστασης όλων των εμπλεκομένων για τη διασφάλιση των θέσεων απασχόλησης αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας την οποία τη χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε, να καθυστερούμε για λόγους αρχαιολογικούς μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές δραστηριότητες για την εξόρυξη του λιγνίτη στο ορυχείο Αμυνταίου.

 

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να παρέμβετε άμεσα και να δώσετε την σχετική εντολή στην αρχαιολογική υπηρεσία του νομού, έτσι ώστε να αρθούν τα εμπόδια που υπάρχουν για την λειτουργία του συγκεκριμένου ορυχείου.

 

Πιστεύουμε στην άμεση παρέμβαση σας, ώστε να βρεθεί η λύση που θα ικανοποιεί και τα δύο μέρη, έτσι ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες στο ορυχείο Αμυνταίου και να διασφαλιστούν οι θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων αλλά και να μπορέσει η αρχαιολογική υπηρεσία να πραγματοποιήσει τις ανασκαφές που έχει προγραμματίσει.

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πιστεύοντας ότι θα επιληφθείτε για την οριστική λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..