Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Ερώτηση του Κ. Βελόπουλου Προέδρου της Ελληνικής Λύσης για το αιολικό πάρκο στο Λέχοβο

Ημ/νία Ανάρτησης: 7 Σεπτεμβρίου, 2023

Ερώτηση κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος Προέδρος της Ελληνικής Λύσης για το αιολικό πάρκο στο Λέχοβο στην κορυφή της Γκολίνας (Δούκα)

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

 Θεσσαλονίκη, 05/09/2023

Του:               Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών

ΠΡΟΣ:            Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:           «Αποτροπή κατασκευής αιολικού πάρκου στην Καστοριά»

 

Κύριε Υπουργέ,

Εκατοντάδες κάτοικοι των κοινοτήτων Λεχόβου, Βασιλειάδας, Βέργας και Κλεισούρας Καστοριάς, όπως ενημερωθήκαμε, διαμαρτύρονται, ακόμη και δικαστικά, εναντίον της προοπτικής κατασκευής αιολικού πάρκου ονόματι «Δούκας» στην ευρύτερη περιοχή τους. Στην προσπάθεια των εν λόγω κατοίκων συμπαραστέκονται οι επικεφαλής της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εκφράζοντας «…τη συμπαράστασή τους στην υπόθεση και την από κοινού συνέργεια». Όπως δηλώνουν οι κάτοικοι μεταξύ των άλλων σε ανακοίνωσή τους, «…οι συνέπειες στο κλίμα των μικροπεριοχών και του Λεκανοπέδιου της Καστοριάς θα είναι σημαντικές με έκφραση στις αποθήκες νερών, στην ένταση των υδρολογικών φαινομένων, πλημμύρες, ξηρασίες και εν γένει απομείωση του πράσινου των δασών και ορεινών λιβαδιών».

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Προτίθεστε όπως αποτρέψετε την κατασκευή του αναφερόμενου αιολικού πάρκου, λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των αναδειχθέντων κοινοτήτων της Καστοριάς, λόγω των συνεπειών που θα προκαλέσει βάσει της ανακοίνωσης αυτών;

 

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

TAGGED: Αιολικό πάρκο στον Δούκα, Καστοριά, Λέχοβο, Πολιτική,