Ετήσιο μνημόσυνο για τον Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα από τον Βορειοηπειρωτικό Σύλλογο Βοστώνης

Ημ/νία Ανάρτησης: 11 Αυγούστου, 2011

Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2011. Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2011 από τον Βορειοηπειρωτικό Σύλλογο Βοστώνης ετήσιο μνημόσυνο για τον Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα ο οποίος κυριολεκτικά εκτελέστηκε από Αλβανούς εθνικιστές στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου με το “δικαιολογητικό” ότι μιλούσε τη μητρική του γλώσσα, Ελληνικά.
Ο δραστήριος Βορειοηπειρωτικός Σύλλογος Βοστώνης πραγματοποίησε το μνημόσυνο στο ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου στο Peabody, Massachusetts και παρευρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου με επικεφαλής τον Πρόεδρο Μενέλαο Σωτήρη και το Διοικητικό Συμβούλιο. Ακόμα, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μνήμης του αδικοχαμένου Βορειοηπειρώτη ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Δημήτριος Κούτουλας, ο Νικόλαος Δαλαμάγκας, Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, ο Δημήτριος Σιόνης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, νυν και πρώην αξιωματούχοι διαφόρων οργανώσεων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το εκκλησίασμα ενημερώθηκε για τα τεκταινόμενα στη Βόρειο Ήπειρο και συνεχάρη το Βορειοηπειρωτικό Σύλλογο Βοστώνης για τις δραστηριότητές του.