Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

EUROVISION 2023: Έγινε η κλήρωση των μελών για την επιτροπή του κοινού! Πότε θα ψηφίσουν για την ελληνική συμμετοχή

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Δεκεμβρίου, 2022

EUROVISION 2023: Έγινε η κλήρωση των μελών για την επιτροπή του κοινού! Πότε θα ψηφίσουν για την ελληνική συμμετοχή;

Όπως σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες από την υποβολή των αιτήσεων για την επιτροπή του κοινού που θα ψηφίσει για την Ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2023 θα γινόταν η κλήρωση των μελών που θα την απαρτίσουν!

Έτσι, η κλήρωση για τα εβδομήντα μέλη που θα μετέχουν για πρώτη φορά στην Επιτροπή Κοινού της Eurovision ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 και η ακρόαση των υποψήφιων τραγουδιών για τον 67ο Διαγωνισμό θα γίνει στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022.

Η διαδικασία της τηλεφωνικής ενημέρωσης των κληρωθέντων έχει ήδη ξεκινήσει. Όσοι από τους επιλεγέντες δεν μπορέσουν για οποιονδήποτε λόγο να παραστούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα αντικατασταθούν, σύμφωνα με τον κανονισμό, από τους επιλαχόντες, που έχουν επίσης κληρωθεί ανά ηλικιακή κατηγορία.

Επισημαίνεται ότι η πλατφόρμα, μέσα σε μόλις ένα διήμερο, δέχθηκε συνολικά 2.982 συμμετοχές!

Το τραγούδι της Ελλάδας για τη Eurovision 2023 θα προκύψει από συνδυασμό των δύο αποτελεσμάτων, τόσο της Επιτροπής Κοινού όσο και της 7μελούς Επιτροπής της ΕΡΤ, με συντελεστή βαρύτητας 50,6% στην ψήφο της Επιτροπής Κοινού, έναντι 49,4% της ψήφου της Επιτροπής της ΕΡΤ. Δηλαδή ακριβώς όπως θα προκύψει το νικητήριο τραγούδι στον Τελικό της Εurovision 2023, ύστερα από την πρόσφατη αλλαγή στους κανόνες ψηφοφορίας.

πηγή ogaegreece

TAGGED: Eurovision,